A-lista

Annenhver mandag kl. 11:00 gir vi deg den aller beste musikken, fordi god musikk er en av de viktigste ingrediensene for å få et fullverdig liv. Tror vi.

Kontakt:
musikk@radionova.no

A-lista uke 35-36

av Gyrid Friis Edland, onsdag 30. august 2017, kl. 00.00

På tide å oppdatere alle spillelister! Her er den nye a-lista til Radio Nova!!

Les mer på A-lista

A-lista uke 33-34

av Gyrid Friis Edland, onsdag 16. august 2017, kl. 10.31

På tide med noe ny fresh, musikk etter en lang festivalsommer!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 12-13

av Edvard Brudeli Moen, torsdag 23. mars 2017, kl. 22.00

Det er vår i luften, og nye toner fra blant annet Posterboys, Miss Tati og Jonas V drar oss mot lysere tider. Få med deg musikken som preger Radio Nova...

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 6-7

av Edvard Brudeli Moen, mandag 13. februar 2017, kl. 19.02

Lad mobilen, oppdater spillelista, og fordyp deg i hva som dominerer radiobølgene på Radio Nova for tiden!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 40-41

av Musikkredaksjonen, fredag 07. oktober 2016, kl. 16.00

Masse nye frekke og freske låter fra blandt annet Skalla, Tilla, Aasen og Great People

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 38-39

av Musikkredaksjonen, lørdag 24. september 2016, kl. 12.00

Ti lekre låter fra blandt annet Mats Dawg, FOAMMM, Quavius og Trist Pike!

Les mer på A-lista

A-lista 14/15: NOVAFEST

av Malin Victoria Alander, mandag 04. april 2016, kl. 13.00

Novafest 2016 går av stabelen denne veka og her får ei A-liste kun med musikken du får høyre i løpet av dei tre dagane festivalen varer! King Skurk One, Atilla,...

Les mer på A-lista

A-lista 10/11

av Malin Victoria Alander, torsdag 10. mars 2016, kl. 12.30

White Lung, Marian Hill, Soleima, Let's eat grandma

Les mer på A-lista

Studentnyheter

A-LISTA UKE 18/19

mandag 02. mai 2016, kl. 15.10 · av Anna Norderhaug for A-lista

I denne A-lista får du mørk bergsensrap fra lillestine, eksperimentell pop fra Calvert, deilig oppbyggende garage fra Kaviar Special og australsk elektropop + litt gjenhør med Antler og Pasha.

Kaviar Special – HighWay
Dette franske bandet har et litt tullete navn du ikke kommer til å glemme. De spiller deilig garage pop og psych det er vanskelig å ikke sette pris på selv om det du føler at du har hørt liknende før. Låta ”Higway” kan for eksempel minne litt om samme lydbilde og oppbygning som King Gizzard & The Lizard Wizard. Den starter rolig og bygger seg stille opp ved å forsterke gitaren og ikke minst trommene som på et punkt kan få deg til å ta frem lufttrommestikkene dine og late som om du er en del av bandet.

Kllo – Boldie
Duoen fra Melborne som har gått fra å hete Klo til Kllo, består av Chole Kaul og fetteren hennes Simon Lam. Sammen blander de drømmende dansbar elektropop med R&B der vokalen til Chloe Kaul kke er for dominerende, men harmonerer lett med de elektriske trommene. Låta som er første singel fra den kommende EP’en deres «Well Worn» og er deilig enkel som enten får deg til å slappe helt av eller i skikkelig dansehumør.

Antler – Nude
Et band som ikke er så ukjent for Radio Nova er Antler ettersom de ble lista i fjor med singelen «Animal» og nå etter lang ventetid er plata deres BobBons endelig her. Trioen spiller særegen og oppfinnsom synthpop med krystallklare vokaler som introduserer nye lyder.Låta “Nude” åpner opp litt aggressivt med bråkete synther og bryter med harmoniske toner som gjør låta spennende å lytte til.

lillestine – Alle Vet
Den bergensbaserte rapartisten lillestine har nå etablert seg som soloartist med den første singelen hennes «Alle Vet». Tekstene hennes er følsomme og ærlige og ligger fint oppå tunge beats med lette topper i velkjent bergenstil. Låta er mørk og litt dyster, men er også veldig fengende og vil få deg til å tenke. Det er også store sjanser for at du kommer til å synge «Alle Vet at alle vet at ingenting er sant» en stund etter du hører denne låta.

The Murlocs – Happy Face
Gutta fra Australia spiller deilig garage som det er vanskelig å ikke like, og det er kanskje fordi vokalen minner litt om Alex Turner? Låta Happy Face som er førstesporet på det nye albumet «Young Blindness», er en munter sang med repeterende akkord struktur som lett kan få deg til å lette på smilebåndet til tross for den melankolske teksten.

Charlotte Day Wilson
Denne kanaderen er egentlig en del av bandet WAYO, men har nå valgt å gå solo. Hun har kun to selvutgitte låter ute og klarer å bevise at man ikke trenger en super energisk og fengende låt for å komme seg på toppen. Med en enkel tekst som tar opp og vakker simpel vokal blir dette en låt man kan kose seg med i bakgrunnen etter en lang dag.

Pasha – Told You By Now
Denne karen ble vi vel kjent med på Novafest da han spilte på AHO-baren under festivalen. Pasha spiller deilig energisk norsk rap som kan minne litt om Fresh-prince in Bel air rappestil. Jeg utfordrer deg til å prøve å rappe med han på låta “Told You By Now” som er en av låtene fra debutalbumet hans ”Bogeda ” som han nettopp slapp gjennom Toothfairy for det går i høyt tempo!

Aiming For Enrike – Billion Year Contract
Denne duoen består enkelt av to ting: en sykt bra Trommis og en gitarist med raske fingre, og sammen med et stort utvalg av pedaler og andre effekter, danner de superintens proggressiv fuzzpop det er vanskelig å ikke bli revet med av. Gutta slapp debutalbumet deres i 2012 og viste seg frem på årets By:larm og nå lang tid etter er de altså ute med nytt materiale som er blant anne den energiske låta ” Billion Year Contract” fra den nye skiva deres Segway Nation som er gitt ut gjennom Name Music.

Calvert, FELA – Takfest i brooklyn
Calvert lager ambient og eksperimentell pop med en litt kul nordisk sound. Duoen består av Sarah Calvert og lillebroren hennes Marcus som tar inspirasjon fra flere ulike sjangere og bruker organiske og elektroniske elementer i musikken deres. Låta ”Takfest i Brooklyn” er ganske rolig og rett frem med litt snakke – tekster som skildrer følelser de fleste kan kjenne seg igjen i.

Foreign/National – Tristesse
Disse fire gutta fra Melbourne spiller melodisk deilig pchych-rock/pop med jazzakkorder, nedtonede keyboards, modulerte gitarer og melodiøs vokal som danner nostalgisk pop musikk.Bandet kaller låta deres Tristesse et ”kjærlighets postkort” og kan sammenliknes med litt bittersøt disco og er første smakebit på deres kommende debutalbum som er produsert av Joey King fra King Gizzard And The Lizzard Wizard.

toppfoto: Pasha – Bodega albumcover. Laget av Samra Avdagic, hentet fra facebook

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed