A-lista

Annenhver mandag kl. 11:00 gir vi deg den aller beste musikken, fordi god musikk er en av de viktigste ingrediensene for å få et fullverdig liv. Tror vi.

Kontakt:
musikk@radionova.no

A-lista uke 35-36

av Gyrid Friis Edland, onsdag 30. august 2017, kl. 00.00

På tide å oppdatere alle spillelister! Her er den nye a-lista til Radio Nova!!

Les mer på A-lista

A-lista uke 33-34

av Gyrid Friis Edland, onsdag 16. august 2017, kl. 10.31

På tide med noe ny fresh, musikk etter en lang festivalsommer!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 12-13

av Edvard Brudeli Moen, torsdag 23. mars 2017, kl. 22.00

Det er vår i luften, og nye toner fra blant annet Posterboys, Miss Tati og Jonas V drar oss mot lysere tider. Få med deg musikken som preger Radio Nova...

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 6-7

av Edvard Brudeli Moen, mandag 13. februar 2017, kl. 19.02

Lad mobilen, oppdater spillelista, og fordyp deg i hva som dominerer radiobølgene på Radio Nova for tiden!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 40-41

av Musikkredaksjonen, fredag 07. oktober 2016, kl. 16.00

Masse nye frekke og freske låter fra blandt annet Skalla, Tilla, Aasen og Great People

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 38-39

av Musikkredaksjonen, lørdag 24. september 2016, kl. 12.00

Ti lekre låter fra blandt annet Mats Dawg, FOAMMM, Quavius og Trist Pike!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 18/19

av Anna Norderhaug, mandag 02. mai 2016, kl. 15.10

I denne A-lista får du mørk bergsensrap fra lillestine, eksperimentell pop fra Calvert, deilig oppbyggende garage fra Kaviar Special og australsk elektropop + litt gjenhør med Antler og Pasha.

Les mer på A-lista

A-lista 14/15: NOVAFEST

av Malin Victoria Alander, mandag 04. april 2016, kl. 13.00

Novafest 2016 går av stabelen denne veka og her får ei A-liste kun med musikken du får høyre i løpet av dei tre dagane festivalen varer! King Skurk One, Atilla,...

Les mer på A-lista

Studentnyheter

A-lista 10/11

torsdag 10. mars 2016, kl. 12.30 · av Malin Victoria Alander for A-lista · 1 kommentar

White Lung, Marian Hill, Soleima, Let’s eat grandma

Seth Bogart – Flurt
Seth Bogart er ein fargerik raring man burde sjekke ut. Han var tidligare frontfigur i Hunx & His Punx and Gravy Train!!!! og har nettopp utgitt eit soloalbum gjennom Burger Records der artistar som Kathleen Hanna, Tavi Gevinson og Clamantine Creevy har deltatt. I dei siste har Bogart skapt visuell kunst, opna sin Wacky Wacko butikk i LA, designa klede, samarbeida med Saint Laurent og laga show saman med Brande Bytheway, og i tillegg til alt dette har han laga musikk. inspirasjonen hentar han frå Plastic Bertrand, Le Tigre, Nina Hagen og Kraftwerk. “Flurt” er lett, lystig og fengande på en merkelig måte, minner litt om musikk man hørte på som barn.

Dinner – Turn me on
Dinner lagar sprudlande, berusande, hypnotiserande og drømmande synth-pop. Anders Rhedin – den danske produsenten bak Dinner har tre Ep’ar bak seg og “Turn me on” er henta frå den komande fullengderen “Psychic Lovers” som kjem 1.April på Captured Tracks. Låta er ekstremt fengane og ein skulle tru den var henta rett ut frå ein nattklubb på 80-talet med sitt fuktige og store lydlandskap.

White Lung – Hungry
White lung er aktuelle med sitt fjerne studioalbum “Paradise” som dei spelte inn i Los Angeles for å samarbeide med produsenten Lars Stalfors. “Hungry” er første singel frå albumet som kjem til å vere fylt med songar med ein ny pop-følsomhet og den smartaste låtskrivinga hittil i bandet sin karriære.

Let’s eat grandma – Sink
Desse to jentene er kule – mest fordi bandnamnet er crazy, men og fordi musikkne er kul. Duoen består av Rosa og Jenny og dei kallar sjangeren sin for psykedelisk sludge pop. Dei har vore bestevennar sidan dei var fire år gamle (og er no berre 16 og 17 år). Multiinstrumentalistane skapar en imaginør og original musikk som kryssar verdenane til eksprimentell pop og progressiv rarhet.

Chiara Hunter – War (feat. Gifted Gab)
Chiata Hunter er opprinnelig frå Melbourne, men flytta til London for nokre år sidan og har blitt inspirert av både heimstaden og London til å lage musikk. 23 åringen vaks opp med å lytte til Prince, The Time, Steve Wonder, og Erykah Badu har blitt beskrive som Future Funk med en tydelig 90-tals vibb. Ho har tidligare skrive musikk for andre artistar, men er no aktuell med “Strange Releationships” som er ein Ep med tre låtar, som er ganske forskjellige. Både ho, og dei ho samarbeide med var inspirerte av hip hop og funk då dei laga musikken. War er kanskje det mest kompliserte låta på Epen men og den kulaste. Den har mange lag, fargar og idéar som ein blir veldig fascinert av. Kan minne litt om Blood Orange, Shura og Sky Ferreira.

Freedumb – Gimme a break
Gimme a Break er henta frå “Feeding the tapeworm” som er den andre utgivelsen til bandet frå Østfold. Gimme a break er opningssporet på plata og det er mildt sagt ein heftig start. Den har tunge riff som er grunge inspirerte, men hardcore verset hevar energien kraftig. I følge bandet er denne plata meir personlig enn den forrige og ei plata dei er meir fornøgde med.

Saturday, Monday, Brolin – Pilgrim
Den svenske produsenten som kallar seg Saturday, Monday har gjort eit samarbeid med London produsenten Brolin. Låta er ein kombinasjon av klart, kimande klokkespel, jordnært piano og intens klangfull vokal. Då han laga låta var han inspirert av å nett ha vaske leiligheta si og lytta til over-the-top euforisk musikk som Phoenix, og tenkte med seg sjølv at han hadde laga en power-pop ballade. Men så vart den ikkje heil slik, berre litt. Det er en klar positiv og rein tone i låta. Introen kan virke veldig sær og litt irriterande, men så glir den ut og inn i en veldig vakker låt.

Soleima – Once was
Debutsingelen til Soleima “My Boi” gjordet det klart at ho verkelig er nokon ein burde gi oppmerksomhet til. No er ho ute med sin andre singel “Once was”. Den er elektronisk svingande, og sklir lett mellom ulike teksturar og stilar utan å miste lyttaren. Frisk, djup og melankolsk. EP’en til Soleima er på veg!

Agent Blå – Frustrerad
Svenske Agent blå kan assosierast med en kjærlighetsnatt mellom britisk 80-talsmusikk og 90-talsrocken, men høyrest ut som dagens indie. Dei har noko veldig avslappa over seg, samtidig som musikken er energifull og ung. Riffbasert, ærlig og for ein gongs skuld heilt utan synth!

Marian Hill – Down
Marian Hill består av Jeremy Lloyd på produksjon og lårskriving og Samantha Gongol på vokal og låtskriving. Dei er en elektronisk duo som høyrest ut som ein blanding av Drake og Ella Fitzgerald. Musikken er basstung, syntetiske og tydelige beats og følsom og soulaktig vokal. Duoen har vokst opp saman og spelte mot kvarandre i “The Music man” som karakterane Marien Paroo og Harold Hill, og det er altså historia bak namnet til duoen. Den første låta dei spelte inn var “Whisky”, og etter at den fekk stor oppmerksomhet fekk dei platekontrakt med Photo finish/Republic Records. Soundet til Marian Hill er reint og enkelt og med kombinasjon av jordnære lydar som piano og vokal blanda med det elektroniske.

Foto: White Lung av CRUSTINA!, flickr.com

Kommentarer

lørdag 16. juli 2016, kl. 14.00 · av Billal

Hei!

Søndag den 10.juli så hørte jeg på en skikkelig kul Hip-Hop sang rundt kl.14.10 ish, og jeg lurer på om dere vet hva tittelen på sangen er?
Får den ikke ut av hodet…

Legg igjen kommentar


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed