A-lista

Annenhver mandag kl. 11:00 gir vi deg den aller beste musikken, fordi god musikk er en av de viktigste ingrediensene for å få et fullverdig liv. Tror vi.

Kontakt:
musikk@radionova.no

A-lista uke 35-36

av Gyrid Friis Edland, onsdag 30. august 2017, kl. 00.00

På tide å oppdatere alle spillelister! Her er den nye a-lista til Radio Nova!!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 12-13

av Edvard Brudeli Moen, torsdag 23. mars 2017, kl. 22.00

Det er vår i luften, og nye toner fra blant annet Posterboys, Miss Tati og Jonas V drar oss mot lysere tider. Få med deg musikken som preger Radio Nova...

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 6-7

av Edvard Brudeli Moen, mandag 13. februar 2017, kl. 19.02

Lad mobilen, oppdater spillelista, og fordyp deg i hva som dominerer radiobølgene på Radio Nova for tiden!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 40-41

av Musikkredaksjonen, fredag 07. oktober 2016, kl. 16.00

Masse nye frekke og freske låter fra blandt annet Skalla, Tilla, Aasen og Great People

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 38-39

av Musikkredaksjonen, lørdag 24. september 2016, kl. 12.00

Ti lekre låter fra blandt annet Mats Dawg, FOAMMM, Quavius og Trist Pike!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 18/19

av Anna Norderhaug, mandag 02. mai 2016, kl. 15.10

I denne A-lista får du mørk bergsensrap fra lillestine, eksperimentell pop fra Calvert, deilig oppbyggende garage fra Kaviar Special og australsk elektropop + litt gjenhør med Antler og Pasha.

Les mer på A-lista

A-lista 14/15: NOVAFEST

av Malin Victoria Alander, mandag 04. april 2016, kl. 13.00

Novafest 2016 går av stabelen denne veka og her får ei A-liste kun med musikken du får høyre i løpet av dei tre dagane festivalen varer! King Skurk One, Atilla,...

Les mer på A-lista

A-lista 10/11

av Malin Victoria Alander, torsdag 10. mars 2016, kl. 12.30

White Lung, Marian Hill, Soleima, Let's eat grandma

Les mer på A-lista

Studentnyheter

A-lista uke 33-34

onsdag 16. august 2017, kl. 10.31 · av Gyrid Friis Edland for A-lista

På tide med noe ny fresh, musikk etter en lang festivalsommer!

Denne periodens a-liste består av ny, skandinavisk musikk som man både har hørt på Radio Nova tidligere – OG på flere festivaler denne sommeren. Godt for deg som er litt nostalgisk, ikke sant. Nu kjør vi.

1. I sommer – Lekende Lett
Selv om Bergensduoen Lekende Lett gjør sitt for å være anonyme, er det lett å kjenne igjen musikken deres. Med den litt rare, litt ironiske beaten har de blitt Nova-favoritter, og også denne låta er listeverdig. ”I sommer” passer for deg som vil høre på en litt rar sang, men likevel ikke så rar sang at du ikke klarer å høre på den igjen og igjen. Passer bra med litt innabords, litt sol og alt det der. Nyt den.

2. Ung & shtinn – Yung Smul
Er det hardt å være fra Oslos beste vestkant Holmen og ikke Oslos største hiphopsted/gangstahparadise Hovseter? Vet ikke, men Yung Smul er hvertfall fra Oslos BESTE VESTKANT, altså er han en ekte vestkanrapper, og rapper så klart om penger. Men det funker det, for ”Ung & shtinn” er en catchy låt, med masse banneord som gjør at du føler deg ganske så badass når du hører på den i tillegg til at den har allsangpotesniale med starten ”FAKK HVA DU TROR BITCH” dersom du føler deg litt ekstra gangster en dag.

3. Shine – Andreas Doif ft. Fieh
Andreas Doif har etterhvert blitt et ekte Nova-navn; først som ene halvdel i Kildaphew, og nå som soloartist. ”Shine” holder fortsatt på noen røtter fra Kildaphew, men soundet er likevel eget og behagelig. I tillegg har han fått med seg stjerneskuddet Fieh på låta, og resultatet er en ganske så behagelig låt.

4. Wake Up – Nocturnal Tapes
EKTE- Om du fortsatt halvsover etter du har hørt denne låta bør du oppsøke lege. Australske Nocturnal Tapes serverer deg her helt fersk syrepop med muligheter både for å trippe litt ekstra, våkne ordentlig, trene effektivt og så videre. ”Wake Up” bør så absolutt legges til i lista di over utenlandsk-men-ukjent-briefe-musikk. God låt.

5. Weak – Sweet Nothing
Tøyenbaserte Sweet Nothing er rykende ferskt og kaller seg et postpunk-band. Likevel flørter de litt med rocken med et markant gitarriff, og veien videre kan bli spennende følge! Bandet skriver selv at de er inspirert av artister som PJ Harvey, noe man for så vidt kan høre litt i låta ”Weak”.

6. Hørt fra dig – Emil Kruse
Danskene har kommet opp med mye bra det siste året, og noe av det er Emil Kruse. ”Hørt fra dig” har en deilig, deilig beat som man sier på godt dansk, og man får veldig lyst til å legge alle sine danske fordommer til side og bare nyte hvor melodiøst og musikalskt perfekt alt virker i denne låta.

7. The Beach – Jimi Somewhere
Jimi Somewhere, en slags kjenning for de som liker å stalke Urørts sine favortitter. Jimi er så vidt ferdig med vidregående, men har alt flere flotte låter i lomma. “The Beach” er en deilig sensommerlåt, og passer til alt fra rolig fest til late dager i solveggen.

8. Cruel – BOSCO
Med et sound som kan minne om en blanding av danske Liss og et hint av Twin Peaks har BOSCO kommet med en ganske chill sommerlåt for deg som vil ligge på stranda og bare slikke sol. BOSCO slapp nylig albumet b. og ”Cruel” er en av de mer merkbare låtene fra albumet. BOSCO selv kaller seg en blanding av Gnarls Barkley og Janis Joplin, så her er det nok mye annerledes musikk i
vente.

9. Come Meh Way – Sudan Archives
”Come Meh Way” er debutsingelen til 23-årige Sudan Archives. Låta blander sudanske fioliner, R&B og litt eletkronika. En ganske så god blanding med andre ord. ”Come Meh Way” er behagelig å høre på, og alt tyder på at Sudan Archives er en du kommer til å høre mer fra.

10. Night Walk – Gold Fir
Vet ikke helt om det her er låta du tar på dersom du skal gå en tur på natta, men det er jo noe med det å bruke låter som passer situasjonen du er i. Og Det bør jo ”Night Walk” gjøre til en tur på natta. Men det er ikke sikkert. Men kanskje. Uansett er ”Night Walk” en ordenltig morsom sang å høre på – rett og slett fordi det er så mange elementer i låta som bare setter prikken over i-en. Kos deg med de siste sommerdagene med denne disco-godbiten.

Neste liste kommer mandag 28. august klokken 11.00

(Toppfoto: Wikimedia commons)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed