Nettredaksjonen

Nettredaksjonen i Radio Nova jobber med å gi deg utfyllende stoff relatert til radioprogrammene våre. De vil publisere videosaker, artikler og fotoserier som gir deg som lytter muligheten til å få vite enda mer om det du nettopp har hørt på radio.

Bringing sexy back

av Bengt Carlson, tirsdag 29. august 2017, kl. 11.46

Politikerne samler flere stemmer i diskusjoner om innvandring, ulv og eldreomsorg, enn arkitektur- og byplanlegging. Men ser vi forbi spørsmålet om norske verdier, blir premissene for individets hverdag styrt av...

Les mer på Nettredaksjonen

Unge Ferrari om tankebry rundt artistnavnet

av Mathea Reine-Nilsen, søndag 20. august 2017, kl. 01.53

Unge Ferrari forteller om navn, fremtidige prosjekter og mye mer i Øya-praten vår.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Selve finalen

av Kathinka Wang, søndag 13. august 2017, kl. 11.48

Lørdagen betyr dessverre (eller heldigvis?) den siste dagen av Øya. Dagen bød på syke show, gamle menn og en baby.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Tårer og tilbud

av Kathinka Wang, lørdag 12. august 2017, kl. 13.39

Fredagen bød på usedvanlig gode konserter og mye svette folk.

Les mer på Nettredaksjonen

Øyamat: Elgbab

av Markus Uttisrud, fredag 11. august 2017, kl. 17.38

Da jeg fant ut at jeg skulle anmelde mat på Øyafestivalen, så jeg for meg å måtte betale 150 kr for en bakt potet som jeg bare kom til å...

Les mer på Nettredaksjonen

Øya og den vanskelige kunsten (å finne frem til)

av Sunneva Elvarsdottir, fredag 11. august 2017, kl. 17.36

Øya byr i år på kunstopplevelser i form av alt fra volvekraft til container-kino

Les mer på Nettredaksjonen

Øyafestivalen: Like tilgjengelig for alle?

av Mathea Reine-Nilsen, fredag 11. august 2017, kl. 15.09

Hvordan er det å ferdes rundt på Øya med krykker? Vi har testet fremkommeligheten på sommerens store høydepunkt for tusenvis av Osloborgere.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Spinnville tilstander

av Kathinka Wang, fredag 11. august 2017, kl. 12.10

Torsdagen på Øya bød på lykkeligere mennesker og noen overraskelser.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Pistoler og gjørme

av Kathinka Wang, torsdag 10. august 2017, kl. 12.01

Endelig er årets riktigste festival tilbake - og vi VET at du har gledet deg. Her får du onsdagens største ups and downs.

Les mer på Nettredaksjonen

Studentnyheter

Anmeldelse: OverOslo 2017. Hvor er alle studentene?

søndag 25. juni 2017, kl. 12.56 · av Aksel Korneliussen for Nettredaksjonen

OverOslo leverer en helhetlig god festival med bra musikalsk lineup og en deilig festivalopplevelse. Likevel er det svært få studenter som tar turen. Hvorfor er det slik?

Grefsenkollen, OverOslo 2017

OverOslo startet opp i 2011 og er sammen med Findings en av de yngste festivalene i Osloområdet. Selve festivalen foregår på Grefsenkollen og området holder ca. 5000 gjester. I år har OverOslo utvidet sin musikkopplevelse gjennom enda et naturamfi. Det nye amfiet har fått navnet DNB-scenen og i løpet av festivalen spiller flere unge og lovende artister her. Festivalen foregår over fire dager i slutten av juni måned og har blitt mye omtalt i media for å tilby Oslos festivalpublikum noe nytt, nemlig et høyere fokus på festivaldeltakernes komfort. Komfort er vanligvis noe en ikke forventer på festival, i hvert fall ikke til den grad det tilbys på OverOslo. Det er selvsagt en nedside ved denne komforten; det koster mere penger.

Det er ikke til å legge skjul på at studenter som regel ikke har penger å slenge hverken her eller der. Det er heller ikke å legge skjul på at festivaler, og konserter generelt, koster en del penger. Et av de viktigste spørsmålene på konsert er hvor mye ølen koster. Øl er godt. Og dessverre koster øl ofte mye mer enn det det burde. På OverOslo er Hansa hovedleverandør av pils og prisen ligger på 85,- for en 0,4l. Dette er selvsagt en høy pris sammenlignet med medlemspriser på forskjellige studentpubber rundt i Oslo, men til festival å være er dette ingen sjokkpris.

Flere av studentene på OverOslo jeg pratet med syntes ølprisene var høye, men at dette var noe de hadde forventet. Likevel var ikke alle helt fornøyde. Tharald Byrkjeland (20) er oppgitt over at det ble servert øl i 0,4l-glass og ikke i 0,5 som forventet. “Ja, ølen er jo litt i dyreste laget” sier Tharald, mens han tilfredsstilt gynger med til Tre Små Kinesere. Det var ikke sånn å forstå at Tharald ikke var klar over at festival er dyrt, men han foretrakk ølen sin servert som halvliter, forståelig nok. Han ser seg rundt om i publikummet, smiler og sier “…de treffer et publikum som har råd til sånne ølpriser vettu”. Og det har han helt rett i også. Fordi er det en ting OverOslo virkelig er gode på så er det å vite hvem det er som er kjøperen, og deretter tilby nøyaktig det som selger best.


Fay Wildhagen er en av flere unge artister som imponerer på DNB-scenen på OverOslo i år. Foto: Herman Hjelkrem.

Det tar ikke lan tid på OverOslo før man ser tendenser i publikummet. Hovedsakelig dreier det seg om ressurssterke menn og kvinner i alderen 35-55, med unntak av lørdagen der gjennomsnittsalderen var besynderlig lavere. Der man derimot finner utelukkende yngre mennesker er i alle barene og serveringsstedene rundt på festivalen. Med et lag på godt over ett hundre frivillige stilte OverOslo sterkt med både øl- og matservering. Køene er for det meste korte og både kunder og frivillige virker svært fornøyde med sin festivalopplevelse. En av de som har jobbet som frivillig er Blindernstudent Ada Weisser-Eldevik (21). Ada forteller at frivilligløsningen er kjempebra og at det alltid god stemning både foran og bak disken. “Frivilligtilbudet er et kjempebra tilbud for studenter!”. Ada forklarer at man for hver dag som frivillig får en dag gratis på festivalen og at hun bevisst hadde satt seg på jobb torsdag og fredag slik at hun kunne gå på konsert onsdag og lørdag.

“Frivilligtilbudet er et kjempebra tilbud for studenter!"

Logistisk sett imponerer OverOslo. Det er enkelt og gratis å komme seg både opp og ned til festivalområdet. Generelt i løpet av hele festivalen kan jeg ikke huske å ha stått lenger i kø enn i tre minutter. Dette gjør at OverOslo fra start til slutt er et behagelig og smertefritt arrangement. Under intervju med arrangør Lars Petter Fosdahl forteller han at nettopp slike ting som logistikk, komfort og et bredt tilbud er noen av OverOslo sine store satsningsområder. “Vi er ambisiøse til våre gjesters komfort” forteller Lars. Noe som kommer svært godt frem i teltet “Vinmarka”, et av flere serveringstelt på stedet. Her kan gjester kjøpe vin i alle sorter og prisklasser.

Videre forteller Lars at OverOslo aldri som festival har hatt noen intensjon om å låse seg til en bestemt målgruppe, men at deres mat- og drikketilbud til stor grad er rettet mot et litt eldre, mer ressurssterkt, publikum. Jeg spør Lars om hva han tenker om at svært få studenter er bekjent med OverOslo og at få av arrangementets gjester er i denne målgruppen. Naturligvis beveger praten seg inn i det økonomiske, men som Lars sier: “studenter har også penger”. For vi har jo faktisk det. Det store spørsmålet er hvor vi velger å legge disse pengene og hvorfor vi ikke legger de i OverOslo.

Det viktigste med en festival er hvilke artister som spiller der. OverOslo 2017 er fullt av knallgode artister som gang på gang leverer bra konsertopplevelser. Fra Aurora på onsdag til Röyksopp på lørdag går øyeblikkene slag i salg og det er sjeldent en stille stund på Grefsenkollen. Det å klare å tilby to scener i år også, åpner for muligheter til å selv velge hvor en vil stå og hvem en vil se. Musikktilbudet på DNB-scenen er imponerende nytt og friskt. Flere unge artister som Kevzta, Fay Wildhagen og Himmelhøyt viser Over Oslo publikummet at det unge musikkmiljøet både innad og utenfor Osloområdet er svært lovende. Det skal også legges til at det er under konsertene på DNB-scenen at flere av studentene og ungdommen kommer til synet. Honningbarna leverer slik de alltid gjør et sikkelig show med både moshpit og med flere fra publikum på scenen under siste sang, undertegnede inkludert.


Röyksopp avslutter festivalen med et pang! Foto: Herman Hjelkrem.

Med alt dette i betraktning, hvorfor er det slik at studenter og yngre folk generelt ikke tar turen til OverOslo? Festival koster penger uansett hvor man går og når det kommer til både stemningen og det musikalske leverer OverOslo en helhetlig festivalopplevelse. Sett fra en students perspektiv skal likevel OverOslo få litt kritikk. Problemet ligger i at det allerede eksisterer en forståelse for hvem det er som går på OverOslo, og for oss studenter er nettopp disse publikummerne mennesker på våre foreldres alder. Aldersforskjellen kan skape ubehageligheter utover kvelden, spesielt under de særlig fuktige kveldene. Det blir fort veldig flaut å se på voksne mennesker oppføre seg slik de gjør under festivalen, men så er det også sånn at det skal være lov å slippe seg litt løs under slike omstendigheter.

Det er forståelig at flere unge har trukket en slutning om at OverOslo ikke egner seg for studenter, men slik mener jeg det altså ikke er. OverOslo leverer en god lineup og en fantastisk festivalopplevelse, og selv om festivalen har pådratt seg et rykte om å være en foreldrefestival betyr ikke det at arrangementet ikke egner seg for oss studenter. Forhåpentligvis tar flere studenter turen til Grefsenkollen under OverOslo 2018. Vi sees der!

Toppfoto: Herman Hjelkrem.

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Atom-feed