Bra Trommis

Liveradio:

Radio Novas viktigste musikkprogram oppdager, overrasker og opplyser. Et sjangerløst aktualitetsmagasin for alle som vil høre ny nisjemusikk, intervjuer med viktige artister og grundige reportasjer.

Bra Trommiser:
Simen Sjølie
Anna Norderhaug
Marit Johansen
Nicolay Woldsdal
Christian Saude
Astrid Fruugard
Yordana Jakobsen
Tuva Myhre
Christian S. Hjelkrem
Øyvin Moxness Konglevoll

Bra Trommis sendes mandager 19.00 – 20.30.

Ukens Spilleliste:

Kontakt oss: bratrommis[at]radionova[dot]no
TwitterFacebook

Spilleliste Uke 36: Høyt og lavt

av Christian Saude, fredag 08. september 2017, kl. 11.34

Gikk du glipp av mandagens sending? Hør igjen for våre utvalg av musikk av både lav- og høyintellektuell art.

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 2 og 3: Kronisk syk, mislykka oppdrag og cashless

av Marit Johansen, fredag 01. september 2017, kl. 13.12

Om man drar til Budapest på partyfestival og unngår å sove det siste døgnet, står man i faresonen for å bli syk og sengeliggende i en uke og risikerer derfor...

Les mer på Bra Trommis

Roskilde, det er for vildt

av Marit Johansen, onsdag 30. august 2017, kl. 10.04

Spilleliste 28/08/2017: Nicolay, Marit og Tuva havnet plutselig på årets Roskildefestival. I mandagens sending fikk vi et gjenhør fra noen av artistene vi så i tillegg til et snodig, dog...

Les mer på Bra Trommis

Slik var Roskilde 2017

av Nicolay Woldsdal, mandag 28. august 2017, kl. 14.27

Bra Trommis sine utsendte oppsummerer ulike aspekter ved årets utgave av festivalen.

Les mer på Bra Trommis

Oslo Jazz finale - Groove og Surrealisme

av Simen Sjølie, lørdag 26. august 2017, kl. 13.14

Konsertrapport: Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Sidsel Endresen & Jan Bang avsluttet Oslo Jazzfestival med lekenhet og dystopi.

Les mer på Bra Trommis

Konsertuka 30 med Bra Trommis

av Yordana Jakobsen, søndag 20. august 2017, kl. 14.53

Uka gir deg muligheten til å oppleve kjente og kjære navn som Bjørn Eidsvåg og Thomas Dybdahl, men også mindre etablerte perler som Miss Tati, Fieh, Hvitmalt Gjerde, Pappasaft og...

Les mer på Bra Trommis

Kathy Drar Til Haiti

av Simen Sjølie, lørdag 19. august 2017, kl. 17.56

Spilleliste 14/08/17: Høstsemesterets første sending besto av intervjuer med øya-aktuelle The Mystery Lights, Mac DeMarco og Thee Oh Sees, og selvfølgelig masse ny musikk!

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 1: Atmosfære, fest og jævla Chainsmokers

av Marit Johansen, mandag 14. august 2017, kl. 17.17

Szigetfestivalen har allerede pågått siden onsdag, men vi var der og tok tempen i går. Det var mildt sagt overveldende.

Les mer på Bra Trommis

Fakk Øya. Vi skal til den særs inkluderende Szigetfestivalen

av Marit Johansen, onsdag 09. august 2017, kl. 15.27

Samtidig som vanlige Oslo-folk lesker seg i deilig Øya-rus, er det noen som heller avslutter sommern sin i Øst-Europa på Sziget Festival (Sziget betyr faktisk “øya”, lol!).

Les mer på Bra Trommis

Studentnyheter

Disse konsertene burde du rekke på Roskilde

tirsdag 27. juni 2017, kl. 13.37 · av Nicolay Woldsdal for Bra Trommis

Bra Trommis’ Roskilde-utsendte gir deg sine konsertanbefalinger.

175 artister og band har blitt invitert til Roskilde for å spille for deg over festivalens syv dager. Om du foreløpig befinner deg støtt i festivalmastodontens campkomfortsone, og aner ikke hva som er i vente når bobla sprekker i morgen – fortvil ikke.

Tuva, Marit og Nicolay sørger for at du vet når du burde kjenne din besøkstid og røske med deg resten av gjengen for å oppleve litt livemusikk også blant ølboks-bowlingen og allsangen fra klappstolene.

Tuvas anbefalinger

Margo Price
Torsdag 17:00 på Avalon
Margo Price er et friskt country-pust ved det motstridende faktum at hun holder hardt på tradisjonene. Med inspirasjon hentet fra Loretta Lynn, Dolly Parton og Willie Nelson, skriver hun såre tekster om et til tider tragisk liv som fremmes av en klassisk vakker countrystemme. Jeg har hørt store rykter om at hun og bandet er fantastiske live, i tillegg er debutalbumet sluppet på Jack Whites plateselskap ’Third Man Records’. Hvorfor ikke kjøre en time Nashville på Roskilde?

Mammút
Fredag 20:15 på Pavilion
Islandske Mammút lager drømmende og kraftfull indierock. Det er mørkt og tungt, men likevel lett og svevende. De ble nylig signert på det britiske plateselskapet Bella Union, og har siden det skrevet engelske tekster. Liker du Björk er dette verdt å få med seg. Har du aldri forstått deg på Björk er Mammút en god inngangsbillett.

Show Me the Body
Lørdag 00:15 på Pavillion
Om du noensinne skulle gå forbi en scene med et ekstremt høyt støynivå, en rappende frontmann som spiller aggressiv banjo, løper rundt og ser litt ut som han har mistet vettet, er det ikke tvil om hvem det var. Show Me the Body er et undergrunnsband fra New York som blander elementer fra hip-hop, post-punk, blues og hardcore til et unikt sammensurium. De er visst helt ville på scenen, noe som kan være verdt å få med seg selv om musikken ikke helt faller i smak. Pro tip: Ta med ørepropper

Marits anbefalinger

Noname
Fredag 14:00 på Apollo
Ny spennede R&B fra Chicago! Tidligere har hun jobbet med Chance The Rapper, og i likhet med sistnevnte, leverer hun poesi i den reneste form. Musikken har innfall av gospel, soul og jazz, og jeg tror dette er ei dame vi kommer til å høre mye av fremover.

Noga Erez
Fredag 02:00 på Gloria
En lugnere versjon av M.I.A er klar for å innta Roskilde. Få artister kan si de lager musikk i like viktig grad som Noga Erez fra Tel Aviv. Med inspirasjon fra hendelser utgjort i hennes egen hjemby skildrer hun urettferdighet med elektronisk pop som bakteppe. Roskilde spår selv at dette kommer til å bli en konsert som vil få deg til å “stoppe, tenke… og danse”.

Priests
Lørdag 20:15 på Pavillion
Om du liker Savages og tidlig PJ Harvey, er Pavillion-scenen kl 20:15 på lørdag stedet du vil være. Priests slapp sitt debutalbum Nothing Feels Natural tidligere i år, som oser selvsikker punk i form av sint og kraftfull vokal og surfete gitarer. Snertent!

Nicolays anbefalinger

Red Fang
Onsdag 20:30 på Avallon
Roskilde er kanskje ikke den reinspikka rockefestivalen den en gang var. Skulle du ha oppfatningen om at disse røttene som har grodd så dypt i festivalens sjel har blitt neglisjert, vit at det fortsatt finnes grumsete lekkerbiskener i programmet. Red Fang, for eksempel, vil gjøre det godt med sin svette, brautende heavy metal, og sjela de heller i opptredenen sin på scenegulvet.

Hamilton Leithauser
Torsdag 22:15 på Pavillion
Hamilton Leithauser, med sin bakgrunn fra The Walkmen, er intet mindre enn en storsanger som vet å gønne på med det han har live. Med fjorårets Rostam-kollaborasjon (tidl. Vampire Weekend) på det eventyrlige albumet I Had A Dream That You Were Mine og konserten hans på Primavera Sound tidligere i sommer i mente, er dette en klar anbefaling fra min side.

The Avalanches
Fredag 00:00 på Pavillion
Sample-magikerne fra Australia gjorde et comeback i fjor med andreskiva Wildflower, hele 16 år etter de gav ut den mesterlige debuten Since I Left You. De avlyste Øya i fjor, men vi får satse på at de ikke gjør det samme på Roskilde. Med tanke på selve materialet de sitter på, og at de i tillegg til platespillere har med band på scena; hvordan kan dette slå feil? Svar: Det kan ikke det.

Foto: Pressefoto, Roskilde Festival

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed