Bra Trommis

Liveradio:

Radio Novas viktigste musikkprogram oppdager, overrasker og opplyser. Et sjangerløst aktualitetsmagasin for alle som vil høre ny nisjemusikk, intervjuer med viktige artister og grundige reportasjer.

Bra Trommiser:
Simen Sjølie
Anna Norderhaug
Marit Johansen
Nicolay Woldsdal
Christian Saude
Astrid Fruugard
Yordana Jakobsen
Tuva Myhre
Christian S. Hjelkrem
Øyvin Moxness Konglevoll

Bra Trommis sendes mandager 19.00 – 20.30.

Ukens Spilleliste:

Kontakt oss: bratrommis[at]radionova[dot]no
TwitterFacebook

Spilleliste Uke 36: Høyt og lavt

av Christian Saude, fredag 08. september 2017, kl. 11.34

Gikk du glipp av mandagens sending? Hør igjen for våre utvalg av musikk av både lav- og høyintellektuell art.

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 2 og 3: Kronisk syk, mislykka oppdrag og cashless

av Marit Johansen, fredag 01. september 2017, kl. 13.12

Om man drar til Budapest på partyfestival og unngår å sove det siste døgnet, står man i faresonen for å bli syk og sengeliggende i en uke og risikerer derfor...

Les mer på Bra Trommis

Roskilde, det er for vildt

av Marit Johansen, onsdag 30. august 2017, kl. 10.04

Spilleliste 28/08/2017: Nicolay, Marit og Tuva havnet plutselig på årets Roskildefestival. I mandagens sending fikk vi et gjenhør fra noen av artistene vi så i tillegg til et snodig, dog...

Les mer på Bra Trommis

Slik var Roskilde 2017

av Nicolay Woldsdal, mandag 28. august 2017, kl. 14.27

Bra Trommis sine utsendte oppsummerer ulike aspekter ved årets utgave av festivalen.

Les mer på Bra Trommis

Oslo Jazz finale - Groove og Surrealisme

av Simen Sjølie, lørdag 26. august 2017, kl. 13.14

Konsertrapport: Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Sidsel Endresen & Jan Bang avsluttet Oslo Jazzfestival med lekenhet og dystopi.

Les mer på Bra Trommis

Konsertuka 30 med Bra Trommis

av Yordana Jakobsen, søndag 20. august 2017, kl. 14.53

Uka gir deg muligheten til å oppleve kjente og kjære navn som Bjørn Eidsvåg og Thomas Dybdahl, men også mindre etablerte perler som Miss Tati, Fieh, Hvitmalt Gjerde, Pappasaft og...

Les mer på Bra Trommis

Kathy Drar Til Haiti

av Simen Sjølie, lørdag 19. august 2017, kl. 17.56

Spilleliste 14/08/17: Høstsemesterets første sending besto av intervjuer med øya-aktuelle The Mystery Lights, Mac DeMarco og Thee Oh Sees, og selvfølgelig masse ny musikk!

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 1: Atmosfære, fest og jævla Chainsmokers

av Marit Johansen, mandag 14. august 2017, kl. 17.17

Szigetfestivalen har allerede pågått siden onsdag, men vi var der og tok tempen i går. Det var mildt sagt overveldende.

Les mer på Bra Trommis

Studentnyheter

Fakk Øya. Vi skal til den særs inkluderende Szigetfestivalen

onsdag 09. august 2017, kl. 15.27 · av Marit Johansen for Bra Trommis

Samtidig som vanlige Oslo-folk lesker seg i deilig Øya-rus, er det noen som heller avslutter sommern sin i Øst-Europa på Sziget Festival (Sziget betyr faktisk “øya”, lol!).

Denne ukeslange festivalen er en festival mange av mine venner har vært på i flere år på rad, uansett hvor mye jeg har prøvd å overbevise de om å være i mitt Øya-selskap. I år skal jeg prøve å få både pose + sekk, som vil si at jeg pakker både posen og sekken min, og stikker til Sziget (etter Øya såklart!!! Øya<3) rett etter jeg har kommet hjem fra årets siste Øyanatt.

Sziget-festivalen i Budapest (Ungarn, vel) startet først som en liten studentfestival i ‘93 og har nå opparbeidet seg til å bli en av Europas største festivaler med nesten en halv million i besøkende i fjor. Balalaika!


Den kristne Skjærgårdsfestivalen eller Sziget-festivalen? God kok læll. Foto: Rockstar Photographers

I de senere år har festivalen blitt merket som Øst-Europas svar på Burning Man (kilde: wiki), og byr på mer enn bare musikk. Festivalen har lagt sitt elsk over rariteter i form av rare installasjoner, lav terskel for kostymer, sirkusgreier som f.eks slangemennesker og overraskende mange “sprute ild/ildsprute”-show. På bakgrunn av å aldri ha vært på Burning Man, eller egentlig helt forstått hva greia med Burning Man er, sier jeg meg enig i førstnevnte wiki-påstand.


Jeg ser frem til mye ildlek. Foto: Flame Flowers: Waltz of Flames

Som helt vanlig musikkinteressert person fra Norge er entusiasmen min for de ungarske artistene foreløpig fraværende. Med bandnavn jeg aldri kunne drømme om å uttale riktig, er jeg rådvill og nysgjerrig på om Ungarn kun byr på balkan/tullemusikk eller om de klarer å trenge seg inn på musikkbiblioteket mitt bestående av “Best New Music på Pitchfork”, “indieband fra Mexico du aldri har hørt om” og en gutt fra LA som kaller seg for “potsu”.

Line-up-messig aner jeg ikke hvordan jeg skal kategorisere Sziget. De har hundrevis av DJs, et par indie-band, noe kul hiphop, PJ Harvey, mye balkan, Jamie Cullum (?!) og ja.. ALT.

ALT
DE HAR ALT

I fjor dro jeg på aleneferie (anbefales!) til Budapest og møtte et mannfolk som viste seg å være til nytte selv et år etter vårt rare eventyr. Han har nå hjulpet meg med å dykke inn i denne rariteten kalt “øst-europeisk musikk” før min første Sziget-festival.

Lover godt:)


Alright, da har vi et par!

Fint å vite hvem man skal unngå også tenker jeg.

Om du er interessert i å sjekke ut den ungarske versjonen av Spice Girls… u know where it’s @.

Selv har jeg utelukkende størst kompetanse innenfor alt annet enn ungarske band, og ser også frem til Øya-godbitene Danny Brown, Mac DeMarco og Vince Staples, de psykedeliske rockerne Allah-Las, The Kills, nostalgiske Crystal Fighters og The Vaccines (hvor ble de av i alt mylderet?). Om jeg får hjemlengsel kan jeg alltids ta turen til Motorpsycho eller Cashmere Cat. Mest av alt gleder jeg meg til å oppleve mye balkan, Burning Man-vibber(?) og forhåpentligvis introdusere dere for fet musikk som ikke har rukket å komme til pottitlandet enda.

Snakkes i Budapest!

(Toppfoto: Sziget Festival Offical. © All Rights Reserved)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed