Skallebank

Liveradio:

Skallebank er en times temafest som holdes hver fredag kl. 13:00. Noen vil kanskje si at det egentlig er et radioprogram, og de har helt rett.

Skallebank består av
Peter Rückstein Kval
Simen Flotvik Mathisen
Ada Sundby
Anne Waldemarsen
Patrick Engelberg
Øystein Drabløs
Ingeborg Sleipnes Sivertsen
Isak Ree
Mathilde Vik
Aksel Authén Korneliussen
Marlene Nøvik Stavrum

Radiotjenesten

Trænathlon og Pride

av Ingeborg Sivertsen, lørdag 08. juli 2017, kl. 18.37

Andre festivaldag på byr på sol, triathlon og pride.

Les mer på Skallebank

Velkommen til Træna

av Ingeborg Sivertsen, fredag 07. juli 2017, kl. 13.58

Den lille øya ligger 33 nautiske mil fra fastlandet, og er med sine karakteristiske fjellformasjoner kjent ikke bare på Helgelandskysten, men i hele Norge. Her blir Trænafestivalen arrangert for 14.år...

Les mer på Skallebank

Sommerens pizzahit

av Aksel Korneliussen, onsdag 14. juni 2017, kl. 19.42

Fire herrer fra Gjøvik, deres musikkinstrumenter, dialekt og humor. Mer skulle ikke til. I hyllest til Vazelina Bilopphøggers lanserer Skallebank sommerens pizzahit: Hem Att Tel Pizza.

Les mer på Skallebank

Telemark bytter navn til Hetmark

av Patrick Engelberg, torsdag 08. juni 2017, kl. 12.00

Fylket tar i bruk underskriftskampanje og omvendt psykologi for å stoppe råning og ødelagte veier.

Les mer på Skallebank

The Big Bang Theory Kryssordet

av Simen Mathisen, torsdag 25. mai 2017, kl. 17.00

Kryssordet for deg som liker litt smart og annerledes humor om vitenskap.

Les mer på Skallebank

Donald Duck - Den kloke lille høna som erobret verden

av Simen Mathisen, mandag 27. mars 2017, kl. 15.47

Historien om hvordan en 80 år gammel and formet en hel generasjon

Les mer på Skallebank

Alle Pizza Grandiosa-typene som selges i Norge

av Simen Mathisen, tirsdag 14. februar 2017, kl. 17.54

Oppdatert liste over alle Pizza Grandiosa-typene som selges i norske butikker.

Les mer på Skallebank

Skallebanks Radioresepsjonen På Gjenhør-salutt - Epilog

av Simen Mathisen, mandag 30. januar 2017, kl. 17.00

Skallebank har i løpet av en hel uke hyllet våre helter i Radioresepsjonen, en uke som skulle krones med at gutta besøkte oss i studio. Her er en liten epilog...

Les mer på Skallebank

Studentnyheter

Forslag til alternative design på de nye sedlene

mandag 29. mai 2017, kl. 18.00 · av Simen Mathisen for Skallebank

30. mai slippes 100- og 200-lappene i Norges Banks nye seddelserie. Kunne sedlene vært designet annerledes? Det korte svaret er egentlig “Ja.”, men vi har også laget våre egne design, så klikk inn og se på bildene.

Norges Bank har designet nye penger. Det er et fyrtårn på 50-lappen, en båt på 100-lappen, en fisk på 200-lappen, enda en båt på 500-lappen og noe vann på 1000-lappen. Men nå, sikkert kanskje 3 år etter at design-konkurransen for de nye sedlene ble avsluttet, har vi i Skallebank endelig ferdigstilt våre forslag til nye sedler.

1:

Noen som husker da pengene hadde bilder av helter som formet nasjonen i stedet for bare båter og vann og dyr… Vi har ikke noe mer om å si om dette forslaget, annet enn at det er ulovlig selv å printe ut bilder av penger. Det regnes som falskmynteri og har en strafferamme på inntil tre år (ti år for grove overtredelser).

2:

De nye sedlene skal ikke kun brukes av den eldre delen av befolkningen. Det er faktisk ungdommen som må leve lengst med dette som sine kontanter, og derfor bør motivene reflektere dette. Men selv med kule rappere på pengene er det altså et strengt forbud mot å skrive ut egne penger og bruke dem til å gjøre innkjøp, så igjen er vi nødt til å ta aktivt avstand fra forfalskningsvirksomhet.

3:

Med en så stor begivenhet som lanseringen av en ny seddelserie, kan Norges Bank også sette søkelys på viktige problemer utenfor landets grenser. For eksempel kunne sentralbanksjef Øystein Olsen brukt anledningen til å si klart ifra om at vi i Norge ikke støtter Assad-regimets herjinger med egen befolkning. Men der den syriske regjeringen aktivt driver brudd på menneskerettighetene, ville det å kjøpe inn godt papir som minner om pengeseddel-papir og så printe ut en bunke med disse falske sedlene vært et brudd på norsk lov, og denne artikkelen må be alle som leser den om å handle i tråd med gjeldende rett.

4:

For noen år siden lanserte Freia en helt spesiell type sjokoladepudding. De valgte å først lansere den kun i Nord-Norge, til frustrasjon for oss her i sør. Derfor foreslår vi i vårt fjerde alternativ til nye pengesedler at nordlendingene ikke får bruke samme penger som oss i en liten periode, for å rette opp skaden gjort av Kraft Foods-konsernet for noen år tilbake. Sjokoladepudding-lanseringen burde vært ulovlig. Og apropos ulovlig, det er straffbart med fengsel å elegant photoshoppe norske sedler, printe de ut på riktig papir og bruke de som betalingsmiddel.

5:

Edvard Munch, kjent fra museum, Ambjørnsen og Moe, Kristin Flaggstad, forfatter Sigrid Undset og Kristian Birkeland. Hva har de til felles? Alle er på penger. Men hva om Høgger’n fra Vazelina var på penger? Han er jo mer kjent enn alle de som er på penger nå… Men husk hva Høgger’n alltid sier: “Kvinnfolk og tomflasker og brudd på konvensjonen om falskmynteri er det verste je veit!”.

6:

Dette er ikke et seriøst forslag til alternativt design, men mer et slags satirisk poeng. Folk før i tiden jobbet på gården og reiste seg for eldre på bussen, mens i dag sitter alle med nesa i iPhone og snylter på NAV og sitter hjemme og forfalsker offisielle pengesedler som de bruker for å lure selvstendig næringsdrivende i byggebransjen ved å kun gi kontantbetaling og så er det ikke ekte penger men bare lureri.

7:

Komiker Jerry Seinfeld… er en bie! En bie med respekt for pengesedlenes iboende verdi og tilliten mellom folk som opprettholder pengesystemets integritet. ”Biefilmen” er av den typen animasjonsfilm som forsøker å nå både barn og voksne på ulike plan. Jeg synes den lykkes, selv om noen av filmens filosofiske spørsmål kanskje vil gå over hodene til de minste.

Men den har masse humor, fartsfylt action, gode figurer, og er flott animert. Det eneste jeg egentlig har å utsette på filmen, er den norske tittelen. Jeg forstår selvsagt hvorfor den er oversatt, men originaltittelen ”Bee Movie”, er morsommere!

Stikkord: Espen Beranek Holm, Janne Formoe, Seinfeld

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed