Tekstbehandlingsprogrammet

Liveradio:

Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin. Vi behandler tekst fra øverst til nederst og liker skjeve perspektiver på gamle og nye bøker.

Vi er på lufta fra kl. 10:00 til 11:00 hver onsdag, og redaksjonen vår består av Stine Spjelkavik Hansen, Mari Nyberget, Johanne Furnes, Thea Sofie Eilertsen, Idunn Solheim Svarverud, Anna Karoline Gamme, Aina Louise C. Haukeland, Anette Briksdal og Ørjan Kjellevold Liland.

Kontakt oss via redaksjonsleder på st.ine@hotmail.com.

Radiotjenesten

Topp 7 bøker jeg eier, men ikke har lest (hvorfor, løgner og hemmeligheter)

av Stine Spjelkavik Hansen, onsdag 30. august 2017, kl. 16.44

Dette er egentlig ikke en toppliste, men forskning viser at lister er best med syv punker.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Sår og modig debutroman

av Idunn Svarverud, søndag 27. august 2017, kl. 18.04

Rita Palamalingam debuterer som romanforfatter denne høsten med romanen "La meg bli med deg". Hun er ikke redd for å ta for seg tunge temaer i sin første bok.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Menn som hater ulver

av Johanne Furnes, onsdag 31. mai 2017, kl. 09.34

Lars Lenths nyeste roman er en fortelling om mennesket mot naturen, og et dykk inn i Norges mørke ulvestrid. Lenth gjester Tekstbehandlingsprogrammet, og forteller om boka som gir en informativ,...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Når det fysiske blir et språk

av Johanne Furnes, onsdag 05. april 2017, kl. 13.07

Ida Hegazi Høyer er ute med sin første novellesamling. 'Historier om trøst' er en bokstavelig tittel. Boka inneholder tre historier, som alle handler om trøst. En desperat, og kanskje ikke...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Ny fantasybok med mørk tematikk

av Johanne Furnes, fredag 24. mars 2017, kl. 15.55

Forfatter Alexander H. Sandtorv debuterte skjønnlitterært med fantasyromanen ‘Profetien om Laura’ i mars. Han lot blandt annet skoleklasser være testlesere for boken.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Debuterer som forfatter etter ti år som redaktør

av Kristine Aas, lørdag 04. mars 2017, kl. 11.21

Therese Tungen debuterer med egen novellesamling etter ti år som forlagsredaktør. På lanseringsdagen, 1. mars, kom hun til Tekstbehandlingsprogrammet for å snakke om boka, og hva som er i tankene...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

From Iceland with love

av Johanne Furnes, onsdag 15. februar 2017, kl. 11.13

Mette Karlsviks nye roman «Varmá», er en islandhistorie i fugleperspektiv, og en kjærlighetserklæring til landet. Hun forteller oss blandt annet om elven som på mange måter formet boken, hennes særegne...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Vårens yngste debutant

av Johanne Furnes, onsdag 01. februar 2017, kl. 12.33

Nora Aschim gir ut sin første bok i en alder av atten år denne våren. Vi får blant annet høre om den mørke tematikken hun skriver om, og om hvor...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Studentnyheter

Kontrastfylte sider

torsdag 07. september 2017, kl. 20.46 · av Ingrid Serine Ås Hvidsten for Tekst­behandlings­programmet

Foto: Ingrid Pop

Mari Tveita Stagrims første roman, og andre bok, er full av kontraster.
Det du leter etter finnes ikke her, er en fortelling om et vennskap som oppstår i et hardt møte med voksenverden, og som glipper nesten like fort som det oppstod.

– For meg går jeg-et i boka gjennom en prosess, der hun setter sammen både seg selv og sin venninne til et bilde hun kan klare å forstå, forklarer Stagrim i sendinga.

I boka skildrer Mari Tveita Stagrim kontrastene ved å være både barn og voksen samtidig. Og gjennom glimtvise scener får vi tilgang på minner, som nøster opp hendelser som aldri burde funnet sted.

– Jeg har kanskje ikke forstått hvor brutal boka er før den kom ut. Det har overraska meg litt at den har truffet folk så hardt. Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra folk som ble dratt tilbake til en tøff ungdomstid når de leste boka, forteller forfatteren.

– Når man er tenåring er man både barn og voksen på en gang. Det er så mange store kontraster. Man er så liten og sårbar, og samtidig på vei til å bli noe helt annet, forklarer Stagrim.

Forfatteren selv var også full av kontraster da hun var tenåring.

– Jeg elsket A1, synes gutter som snuste var de kjekkeste, jeg digga Hello Kitty samtidig som jeg hørte på Him og t.A.T.u. – og bare gikk i rosa klær, ler hun.

I løpet av sendinga får vi også høre om hvordan samarbeidet i skrivekollektivet A.K.R.O.N.Y.M. har påvirket hennes soloprosjekter, og hennes framtidsplaner som forfatter. I tillegg får vi et gjenhør av Mari Nybergets anmeldelse av Frode Gryttens novellesamling, Menn som ingen treng.

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed