Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin. Vi behandler tekst fra øverst til nederst og liker skjeve perspektiver på gamle og nye bøker.
Vi er på lufta fra kl. 10:00 til 11:00 hver onsdag, og redaksjonen vår består av Stine Spjelkavik Hansen, Mari Nyberget, Johanne Furnes, Thea Sofie Eilertsen, Idunn Solheim Svarverud, Anna Karoline Gamme, Aina Louise C. Haukeland, Anette Briksdal og Ørjan Kjellevold Liland.
Kontakt oss via redaksjonsleder på st.ine@hotmail.com.
av Idunn Svarverud, søndag 27. august 2017, kl. 18.04
Rita Palamalingam debuterer som romanforfatter denne høsten med romanen "La meg bli med deg". Hun er ikke redd for å ta for seg tunge temaer i sin første bok.
Lars Lenths nyeste roman er en fortelling om mennesket mot naturen, og et dykk inn i Norges mørke ulvestrid. Lenth gjester Tekstbehandlingsprogrammet, og forteller om boka som gir en informativ,...
av Johanne Furnes, onsdag 05. april 2017, kl. 13.07
Ida Hegazi Høyer er ute med sin første novellesamling. 'Historier om trøst' er en bokstavelig tittel. Boka inneholder tre historier, som alle handler om trøst. En desperat, og kanskje ikke...
av Johanne Furnes, fredag 24. mars 2017, kl. 15.55
Forfatter Alexander H. Sandtorv debuterte skjønnlitterært med fantasyromanen ‘Profetien om Laura’ i mars. Han lot blandt annet skoleklasser være testlesere for boken.
Therese Tungen debuterer med egen novellesamling etter ti år som forlagsredaktør. På lanseringsdagen, 1. mars, kom hun til Tekstbehandlingsprogrammet for å snakke om boka, og hva som er i tankene...
av Johanne Furnes, onsdag 15. februar 2017, kl. 11.13
Mette Karlsviks nye roman «Varmá», er en islandhistorie i fugleperspektiv, og en kjærlighetserklæring til landet. Hun forteller oss blandt annet om elven som på mange måter formet boken, hennes særegne...
Mari Tveita Stagrims første roman, og andre bok, er full av kontraster. Det du leter etter finnes ikke her, er en fortelling om et vennskap som oppstår i et hardt møte med voksenverden, og som glipper nesten like fort som det oppstod.
– For meg går jeg-et i boka gjennom en prosess, der hun setter sammen både seg selv og sin venninne til et bilde hun kan klare å forstå, forklarer Stagrim i sendinga.
I boka skildrer Mari Tveita Stagrim kontrastene ved å være både barn og voksen samtidig. Og gjennom glimtvise scener får vi tilgang på minner, som nøster opp hendelser som aldri burde funnet sted.
– Jeg har kanskje ikke forstått hvor brutal boka er før den kom ut. Det har overraska meg litt at den har truffet folk så hardt. Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra folk som ble dratt tilbake til en tøff ungdomstid når de leste boka, forteller forfatteren.
– Når man er tenåring er man både barn og voksen på en gang. Det er så mange store kontraster. Man er så liten og sårbar, og samtidig på vei til å bli noe helt annet, forklarer Stagrim.
Forfatteren selv var også full av kontraster da hun var tenåring.
– Jeg elsket A1, synes gutter som snuste var de kjekkeste, jeg digga Hello Kitty samtidig som jeg hørte på Him og t.A.T.u. – og bare gikk i rosa klær, ler hun.
I løpet av sendinga får vi også høre om hvordan samarbeidet i skrivekollektivet A.K.R.O.N.Y.M. har påvirket hennes soloprosjekter, og hennes framtidsplaner som forfatter. I tillegg får vi et gjenhør av Mari Nybergets anmeldelse av Frode Gryttens novellesamling, Menn som ingen treng.
Legg igjen kommentar: