Tekstbehandlingsprogrammet

Liveradio:

Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin. Vi behandler tekst fra øverst til nederst og liker skjeve perspektiver på gamle og nye bøker.

Vi er på lufta fra kl. 10:00 til 11:00 hver onsdag, og redaksjonen vår består av Stine Spjelkavik Hansen, Mari Nyberget, Johanne Furnes, Thea Sofie Eilertsen, Idunn Solheim Svarverud, Anna Karoline Gamme, Aina Louise C. Haukeland, Anette Briksdal og Ørjan Kjellevold Liland.

Kontakt oss via redaksjonsleder på st.ine@hotmail.com.

Radiotjenesten

Kontrastfylte sider

av Ingrid Serine Ås Hvidsten, torsdag 07. september 2017, kl. 20.46

Foto: Ingrid Pop Mari Tveita Stagrims første roman, og andre bok, er full av kontraster. _Det du leter etter finnes ikke her_, er en fortelling...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Topp 7 bøker jeg eier, men ikke har lest (hvorfor, løgner og hemmeligheter)

av Stine Spjelkavik Hansen, onsdag 30. august 2017, kl. 16.44

Dette er egentlig ikke en toppliste, men forskning viser at lister er best med syv punker.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Sår og modig debutroman

av Idunn Svarverud, søndag 27. august 2017, kl. 18.04

Rita Palamalingam debuterer som romanforfatter denne høsten med romanen "La meg bli med deg". Hun er ikke redd for å ta for seg tunge temaer i sin første bok.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Når det fysiske blir et språk

av Johanne Furnes, onsdag 05. april 2017, kl. 13.07

Ida Hegazi Høyer er ute med sin første novellesamling. 'Historier om trøst' er en bokstavelig tittel. Boka inneholder tre historier, som alle handler om trøst. En desperat, og kanskje ikke...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Ny fantasybok med mørk tematikk

av Johanne Furnes, fredag 24. mars 2017, kl. 15.55

Forfatter Alexander H. Sandtorv debuterte skjønnlitterært med fantasyromanen ‘Profetien om Laura’ i mars. Han lot blandt annet skoleklasser være testlesere for boken.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Debuterer som forfatter etter ti år som redaktør

av Kristine Aas, lørdag 04. mars 2017, kl. 11.21

Therese Tungen debuterer med egen novellesamling etter ti år som forlagsredaktør. På lanseringsdagen, 1. mars, kom hun til Tekstbehandlingsprogrammet for å snakke om boka, og hva som er i tankene...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

From Iceland with love

av Johanne Furnes, onsdag 15. februar 2017, kl. 11.13

Mette Karlsviks nye roman «Varmá», er en islandhistorie i fugleperspektiv, og en kjærlighetserklæring til landet. Hun forteller oss blandt annet om elven som på mange måter formet boken, hennes særegne...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Vårens yngste debutant

av Johanne Furnes, onsdag 01. februar 2017, kl. 12.33

Nora Aschim gir ut sin første bok i en alder av atten år denne våren. Vi får blant annet høre om den mørke tematikken hun skriver om, og om hvor...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Studentnyheter

Menn som hater ulver

onsdag 31. mai 2017, kl. 09.34 · av Johanne Furnes for Tekst­behandlings­programmet

Lars Lenths nyeste roman er en fortelling om mennesket mot naturen, og et dykk inn i Norges mørke ulvestrid. Lenth gjester Tekstbehandlingsprogrammet, og forteller om boka som gir en informativ, artig og kanskje litt grotesk vinkling på den betente debatten.

Er det noe som opptar en god del nordmenn for tiden, så er det ulvestriden. En klassisk by-land konflikt, med røtter i historien. I 2016 ble det registrert 65-68 ulv innenfor Norges grenser. Det er ikke mye, men det er tydeligvis nok til at Senterpartiet vokser i takt med menn som fengsles etter mafiaparagrafen.

‘Menn som hater ulver’ er en litt grotesk, veldig dagsaktuell politisk satire om akkurat dette. Eller, Lenth påpeker at det egentlig er en bok om mennesker, slik de fleste romaner i bunn og grunn er. Lenth har gitt ut flere romaner hvor den litt voldelige naturverneren Rino Gulliksen, og advokaten Leonard Vangen, har vært sentrale karakterer. Det er de også i ‘Menn som hater ulver’, og Lenth røper at det sannsynligvis vil komme flere romaner der disse mennene er innblandet.

Boka handler om en dame som går tur i skogen med sin lille sønn. Hun blir drept av det man antar er ulver. Slik får “ulve-haterne” vann på mølla, og dramatikken kan begynne.

Lars Lenth gjester Tekstbehandlingsprogrammet og forteller blandt annet om uventet lite kritikk fra “ulvehater”-siden, og fremtidige prosjekter. Den brennhete fiksjon-versus virkelighetsdebatten blir det også litt prat om. Lenth forteller om research på facebooks mer tvilsomme gruppesider, og vi får høre utdrag fra boken.
R
edaksjonsmedlem Stine Spjelkavik Hansen kommer også innom og sier sin mening om ’I’m a girl, it’s fantastic’ av Ida Eva Neverdahl.

En sending som altså inneholder ulve-spotting i Yellowstone, litt saueprat, mye Elverums-prat, mensen og sæd! Ta en lytt på denne linken:
Lars Lenth – Menn som hater ulver – TBP 2017

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed