Bra Trommis

Liveradio:

Radio Novas viktigste musikkprogram oppdager, overrasker og opplyser. Et sjangerløst aktualitetsmagasin for alle som vil høre ny nisjemusikk, intervjuer med viktige artister og grundige reportasjer.

Bra Trommiser:
Simen Sjølie
Anna Norderhaug
Marit Johansen
Nicolay Woldsdal
Christian Saude
Astrid Fruugard
Yordana Jakobsen
Tuva Myhre
Christian S. Hjelkrem
Øyvin Moxness Konglevoll

Bra Trommis sendes mandager 19.00 – 20.30.

Ukens Spilleliste:

Kontakt oss: bratrommis[at]radionova[dot]no
TwitterFacebook

Spilleliste Uke 36: Høyt og lavt

av Christian Saude, fredag 08. september 2017, kl. 11.34

Gikk du glipp av mandagens sending? Hør igjen for våre utvalg av musikk av både lav- og høyintellektuell art.

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 2 og 3: Kronisk syk, mislykka oppdrag og cashless

av Marit Johansen, fredag 01. september 2017, kl. 13.12

Om man drar til Budapest på partyfestival og unngår å sove det siste døgnet, står man i faresonen for å bli syk og sengeliggende i en uke og risikerer derfor...

Les mer på Bra Trommis

Roskilde, det er for vildt

av Marit Johansen, onsdag 30. august 2017, kl. 10.04

Spilleliste 28/08/2017: Nicolay, Marit og Tuva havnet plutselig på årets Roskildefestival. I mandagens sending fikk vi et gjenhør fra noen av artistene vi så i tillegg til et snodig, dog...

Les mer på Bra Trommis

Oslo Jazz finale - Groove og Surrealisme

av Simen Sjølie, lørdag 26. august 2017, kl. 13.14

Konsertrapport: Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Sidsel Endresen & Jan Bang avsluttet Oslo Jazzfestival med lekenhet og dystopi.

Les mer på Bra Trommis

Konsertuka 30 med Bra Trommis

av Yordana Jakobsen, søndag 20. august 2017, kl. 14.53

Uka gir deg muligheten til å oppleve kjente og kjære navn som Bjørn Eidsvåg og Thomas Dybdahl, men også mindre etablerte perler som Miss Tati, Fieh, Hvitmalt Gjerde, Pappasaft og...

Les mer på Bra Trommis

Kathy Drar Til Haiti

av Simen Sjølie, lørdag 19. august 2017, kl. 17.56

Spilleliste 14/08/17: Høstsemesterets første sending besto av intervjuer med øya-aktuelle The Mystery Lights, Mac DeMarco og Thee Oh Sees, og selvfølgelig masse ny musikk!

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 1: Atmosfære, fest og jævla Chainsmokers

av Marit Johansen, mandag 14. august 2017, kl. 17.17

Szigetfestivalen har allerede pågått siden onsdag, men vi var der og tok tempen i går. Det var mildt sagt overveldende.

Les mer på Bra Trommis

Fakk Øya. Vi skal til den særs inkluderende Szigetfestivalen

av Marit Johansen, onsdag 09. august 2017, kl. 15.27

Samtidig som vanlige Oslo-folk lesker seg i deilig Øya-rus, er det noen som heller avslutter sommern sin i Øst-Europa på Sziget Festival (Sziget betyr faktisk “øya”, lol!).

Les mer på Bra Trommis

Studentnyheter

Slik var Roskilde 2017

mandag 28. august 2017, kl. 14.27 · av Nicolay Woldsdal for Bra Trommis

Bra Trommis sine utsendte oppsummerer ulike aspekter ved årets utgave av festivalen.

To måneder har gått siden Roskilde åpnet portene inn til hjertet av festivalen og selve hovedprogrammet. Mange inntrykk sitter fremdeles igjen etter åtte dager på Roskildes marker, blant alt festivalen byr på hvert år.

Bra Trommis sine tre utsendte reflekterer over det bra, det dårlige og det stygge fra deres tur dit:

Tuva Myhre

Beste du så på Roskilde?
Solange! Hun utførte et elegant og ydmykt sett som fikk meg til å danse, smile og gråte på samme tid. Det var en perfekt symbiose av et stramt visuelt utrykk og koreografi, sammen med en ektefølt formidling og en personlig kommunikasjon med publikum som skapte et plettfritt resultat.

Hvem var den dårligste/skuffet deg på Roskilde?
Karen Elson ble dessverre en stor skuffelse. Rett og slett fordi store deler av publikum kun søkte ly for regnet uten å respektere det som utspilte seg på scenen. Det var en konstant summing av prat gjennom alle sangene, noe Elson slett ikke fortjente. Publikums mangel på interesse smittet over på artisten da hun tydelig ble usikker og stresset av situasjonen. Hadde publikum valgt å lytte og Elson hatt mer selvtillit, tror jeg dette kunne blitt et av høydepunktene framfor en stor frustrasjon.

Hva var det generelt sett beste med festivalen?
Du kan glemme alle de sosiale normene og leve i en dyrisk tilstand med en salig blanding av sex, drugs and rock ‘n’ roll.


Vi intervjuet Pom Poko på Roskilde. Det og flere intervjuer får du høre i tiden framover på Bra Trommis.

Hva var det generelt sett verste med festivalen?
Det elendige køsystemet samt generell lukt av urin og avføring var lite kos. Heller ikke så gøy da det regnet som mest og jeg vandret rundt hele festivalområdet syk på leting etter halstabletter klar til å slå ned en hver som stod i min vei.

Hva var det beste du spiste?
Gorm’s pizza med potetskiver, chevre, rosmarin og trøffelolje ble min faste diett fra første bit. En daglig luksus jeg valgte framfor å dusje.

Hva var det verste du spiste?
Jeg gikk på en del smeller før jeg fant the pizza of my dreams. Blant annet spiste jeg en alt for salt curry, noe eggerøre som smakte vann, og en knusktørr veggisburger. Kunne gjort seg med litt fancy trøffelolje si.

Marit Johansen

Beste du så på Roskilde?
Bonobo! Først og fremst hadde jeg ikke hørt noe særlig på ham i forkant, men var inneforstått om at det var en hype som burde sjekkes ut. Idet vi ankom konserten husker jeg at jeg ble helt oppslukt. De visuelle effektene komplementerte lydbildet i form av levende bilder fra fjell, ørken og ja.. Generelt veldig jordlig stemning hvor jeg egentlig ble satt i en slags transe på grunn av hybriden mellom ambient-, post-rock- og elektronikasjangeren. Utrolig fete greier. Å se Arcade Fires Win Butler spille hemmelig DJ-set under navnet Windows 98 er også verdt å nevne her.


DJ Windows 98 i aksjon.

Hvem var den dårligste/skuffet deg på Roskilde?
Altså, om Foo Fighters hadde spilt låter fremfor å la Dave Grohl skrike “HEY ROSKILDE ARE YOU HAVING A GOOD TIIIIIIME” ca 50 ganger, hadde jeg kanskje fått mer ut av konserten, men dette var skikkelig dølt og en skikkelig stor nedtur.

Hva var det generelt sett beste med festivalen?
En god miks av “henge med venner”, høre på musikk, drikke strawberry daquiri og fellesskapsfølelsen du får fra å dra på konsert til å stå i dokø sammen. De fleste er generelt skitne, glade, høye og/eller fulle, og er inneforstått om at det som skjer på Roskilde, det blir på Roskilde. Stemninga er hva du gjør den til sjæl, men det er rimelig vanskelig å ikke bli revet med.

Hva var det generelt sett verste med festivalen?
Campinglogistikken. Køsystemet inn til campen var et helvete. Tidligere har den første dagen gått greit for seg, men av en eller annen grunn var logistikken på bånn i år. Det kan ha noe med at de hadde 10 forskjellige køer, med tilsynelatende forskjellige funksjoner, men det rettferdiggjør ikke kaoset som møtte oss.

Hva var det beste du spiste?
Woah, Kiin Kiin har levert verdens beste Red Curry for andre året på rad, og ble en av få måltider jeg spiste opptil flere ganger.

Hva var det verste du spiste?
Jeg blir generelt skuffa av Det Spanske Mathus, som serverer “egg” (pose med mystifystisk gult pulver som blandes ut i vann og stekes i panne) og bacon om morgenen og noen rare gryteretter om kvelden. Fellesnevneren er at jeg aldri helt klarer å sette fingeren på hva jeg spiser, og det er ikke spesielt godt heller, det er bare mat som gjør meg mett til en viss grad. Rip.

Nicolay Woldsdal

Beste du så på Roskilde?
Solange var soleklart det beste jeg så på Roskilde, og er sannsynligvis det beste jeg har sett hittil i år. Det er uhyre sjeldent jeg blir rørt på konsert, men dette var ett av de tilfellene. Utover det er det vanskelig å sette ord på hvor enestående, varmt og gjennomført det hele var.

Hvem var den dårligste/skuffet deg på Roskilde
Shitkid var det komplett motsatte, og noe av det suverent dårligste jeg har sett noensinne fra ende til annen. En god nummer to går til Foo Fighters, som evner å bruke mye potensielt verdifull tid på å prøve å være morsomme.

Hva var det generelt sett beste med festivalen?
Alt det overnevnte av mine kollegaer. Utover det er Roskilde generelt sett en helproff, vennlig og god festival å være på under rette forhold.


Shitkid på Roskilde.

Hva var det generelt sett verste med festivalen?
Utenom været, som ingen kan gjøre noe med, er «Roskilde-eimen» som styrker seg for hver dag som går noe som er godt å slippe unna. Dessuten menneskene som drasser med seg gigantiske søppelsekker med pant gjennom selv de trangeste folkemengdene. Det er fantastisk at festivalen har mennesker til å fortløpende rydde opp rotet folk etterlater seg, men det ble samtidig relativt irriterende.

Hva var det beste du spiste?
Kiin Kiin sin pad krapow moo; svinekjøttdeig stekt med masse hvitløk, basilikum og chili + andre godsaker med ris i bånn og stekt egg på topp. Milkshake fra Hansens Is var en snasen dessert.

Hva var det verste du spiste?
Enormt oversalta kyllinggryte (?) fra Det Spanske Mathus. Såpass at jeg ikke skjønner hvordan de kan ha smakt på det før det ble solgt og ha tenkt “ja, denne var god gitt”.

Alle foto: Nicolay Woldsdal

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed