Bra Trommis

Liveradio:

Radio Novas viktigste musikkprogram oppdager, overrasker og opplyser. Et sjangerløst aktualitetsmagasin for alle som vil høre ny nisjemusikk, intervjuer med viktige artister og grundige reportasjer.

Bra Trommiser:
Simen Sjølie
Anna Norderhaug
Marit Johansen
Nicolay Woldsdal
Christian Saude
Astrid Fruugard
Yordana Jakobsen
Tuva Myhre
Christian S. Hjelkrem
Øyvin Moxness Konglevoll

Bra Trommis sendes mandager 19.00 – 20.30.

Ukens Spilleliste:

Kontakt oss: bratrommis[at]radionova[dot]no
TwitterFacebook

Spilleliste Uke 36: Høyt og lavt

av Christian Saude, fredag 08. september 2017, kl. 11.34

Gikk du glipp av mandagens sending? Hør igjen for våre utvalg av musikk av både lav- og høyintellektuell art.

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 2 og 3: Kronisk syk, mislykka oppdrag og cashless

av Marit Johansen, fredag 01. september 2017, kl. 13.12

Om man drar til Budapest på partyfestival og unngår å sove det siste døgnet, står man i faresonen for å bli syk og sengeliggende i en uke og risikerer derfor...

Les mer på Bra Trommis

Roskilde, det er for vildt

av Marit Johansen, onsdag 30. august 2017, kl. 10.04

Spilleliste 28/08/2017: Nicolay, Marit og Tuva havnet plutselig på årets Roskildefestival. I mandagens sending fikk vi et gjenhør fra noen av artistene vi så i tillegg til et snodig, dog...

Les mer på Bra Trommis

Slik var Roskilde 2017

av Nicolay Woldsdal, mandag 28. august 2017, kl. 14.27

Bra Trommis sine utsendte oppsummerer ulike aspekter ved årets utgave av festivalen.

Les mer på Bra Trommis

Oslo Jazz finale - Groove og Surrealisme

av Simen Sjølie, lørdag 26. august 2017, kl. 13.14

Konsertrapport: Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Sidsel Endresen & Jan Bang avsluttet Oslo Jazzfestival med lekenhet og dystopi.

Les mer på Bra Trommis

Konsertuka 30 med Bra Trommis

av Yordana Jakobsen, søndag 20. august 2017, kl. 14.53

Uka gir deg muligheten til å oppleve kjente og kjære navn som Bjørn Eidsvåg og Thomas Dybdahl, men også mindre etablerte perler som Miss Tati, Fieh, Hvitmalt Gjerde, Pappasaft og...

Les mer på Bra Trommis

Kathy Drar Til Haiti

av Simen Sjølie, lørdag 19. august 2017, kl. 17.56

Spilleliste 14/08/17: Høstsemesterets første sending besto av intervjuer med øya-aktuelle The Mystery Lights, Mac DeMarco og Thee Oh Sees, og selvfølgelig masse ny musikk!

Les mer på Bra Trommis

Fakk Øya. Vi skal til den særs inkluderende Szigetfestivalen

av Marit Johansen, onsdag 09. august 2017, kl. 15.27

Samtidig som vanlige Oslo-folk lesker seg i deilig Øya-rus, er det noen som heller avslutter sommern sin i Øst-Europa på Sziget Festival (Sziget betyr faktisk “øya”, lol!).

Les mer på Bra Trommis

Studentnyheter

Sziget dag 1: Atmosfære, fest og jævla Chainsmokers

mandag 14. august 2017, kl. 17.17 · av Marit Johansen for Bra Trommis

Szigetfestivalen har allerede pågått siden onsdag, men vi var der og tok tempen i går. Det var mildt sagt overveldende.

Først:

Nå som vi har etablert det, kan vi gå videre til gårsdagens hurlumhei.

Ungarn er helt sjukt billig, og det skulle ikke mer til enn taxitur til en verdi av 3000 HUF (100 spenn) å frakte oss fra den grisefine AirBnb-en i Pest til Sziget på Buda-siden (jeg ante ikke at Budapest var delt i to før jeg var der i fjor, null skam). Sziget er også en festival som tilbyr camping på festivalområdet. Og ja, da mener jeg på selve festivalområdet. Du kan så og si telte rett foran hovedscenen om du føler for det. Idet jeg går igjennom teltene er det lett å skimte trøtte øyne og vonde føtter hos de som har vært her i fem dager. Og levra deres har nok gjennomgått forferdelig mye ræl.

Festivalområdet huser nemlig hundrevis av barer med stort fokus på drinker. Ikke bare er de alt for rause med spriten, men de fyller gjerne opp gigantiske bøtter til deg med Sex On The Beach og Vodka Red Bull for en liten hundrings. Det virker som om det er det eneste som kan få deg til å holde ut natta.

En bøtte kjøpt, vi er i gang. Tiden er kommet for vår første konsert. Vi står foran hovedscenen og venter på…. The Chainsmokers. Ikke min type musikk i det hele tatt, men hey, kanskje har de et fett show og kanskje blir det litt lys og pyro osv. Konserten viser seg å være akkurat det jeg forventa fra Chainsmokers. Duoen står på scenen og trykker play, stiller seg oppå DJ-bordet, gønner på med MASSE pyro, grusomt mye røyk og visuals i form av emojis som rekker finger og alt. Dritkult. Naturligvis spiller de radiohitsa, men slår også til med Humble, We Are The Champions og andre låter som skaper god stemning. I noen av låtene står den ene i duoen for vokalen, som selvfølgelig er playback.


Sexy stemning. Foto: Rockstar Photographers

Det er god stemning da.

Og det er nettopp det som beskriver Sziget best. En trenger ikke konsertene for å kose seg på festivalen, spesielt ikke når de bidrar med en elektrisk okse en kan ri og falle ned fra, labyrinter og en fakkings bungee jump. Bungee jump!! I går kunne jeg definitivt registrere publikumsfraværet på de fleste konserter som ikke var på hovedscenen, med tanke på hvor mange som faktisk er på festivalen. Jeg tror egentlig ikke Szigets målgruppe er musikknørdene, men det er de som er ute etter god kok.

Festivalen føler derfor muligens en behov for å bidra med mer enn bare musikk, og tilføyer aktiviteter som løfter stemninga og skaper gode minner basert på flere elementer enn det en skulle tro en musikkfestival ville fokusere på. Festivaldeltakerne holder seg i hvert fall underholdt på disse premissene, fordi det er ikke sånn at folk begynner å dra hjem når siste headliner går av scenen klokka 23. Tvert imot. Det er da scenene som tidligere nesten ikke har hatt publikummere blir fylt til randen og ender opp med å se ut som køa utenfor Blå på en lørdag x100.

Dette er en livsstil skapt for de hardbarka folka. Jo, jeg har vært på Roskilde, og holdt meg våken til sola står opp, men dette er virkelig rave fra start til slutt, og skal en være med, må man holde seg fast og henge på lokomotivet av venner som nærmer seg dritings-stasjonen. Da er det bare å kjøpe flere bøtter, men når er det greit å være den personen som forsiktig sier “ttjaaaæææ, vi skal ikke kanskje ta en taxi hjem da eller”? Festen stopper aldri, foruten om på konsertene, er det fest i absolutt alle barer på festivalområdet, fest i gatene, fest på dass, fest, fest, fest.

Sziget er nok først og fremst en festival som sikter etter å gi “det lille ekstra”, men hvor musikkfestival er det, om musikken ikke blir i fokus hos festivaldeltakerne? Mer om det i morgen!

Toppfoto: Rockstar Photographers

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed