Bra Trommis

Liveradio:

Radio Novas viktigste musikkprogram oppdager, overrasker og opplyser. Et sjangerløst aktualitetsmagasin for alle som vil høre ny nisjemusikk, intervjuer med viktige artister og grundige reportasjer.

Bra Trommiser:
Simen Sjølie
Anna Norderhaug
Marit Johansen
Nicolay Woldsdal
Christian Saude
Astrid Fruugard
Yordana Jakobsen
Tuva Myhre
Christian S. Hjelkrem
Øyvin Moxness Konglevoll

Bra Trommis sendes mandager 19.00 – 20.30.

Ukens Spilleliste:

Kontakt oss: bratrommis[at]radionova[dot]no
TwitterFacebook

Spilleliste Uke 36: Høyt og lavt

av Christian Saude, fredag 08. september 2017, kl. 11.34

Gikk du glipp av mandagens sending? Hør igjen for våre utvalg av musikk av både lav- og høyintellektuell art.

Les mer på Bra Trommis

Roskilde, det er for vildt

av Marit Johansen, onsdag 30. august 2017, kl. 10.04

Spilleliste 28/08/2017: Nicolay, Marit og Tuva havnet plutselig på årets Roskildefestival. I mandagens sending fikk vi et gjenhør fra noen av artistene vi så i tillegg til et snodig, dog...

Les mer på Bra Trommis

Slik var Roskilde 2017

av Nicolay Woldsdal, mandag 28. august 2017, kl. 14.27

Bra Trommis sine utsendte oppsummerer ulike aspekter ved årets utgave av festivalen.

Les mer på Bra Trommis

Oslo Jazz finale - Groove og Surrealisme

av Simen Sjølie, lørdag 26. august 2017, kl. 13.14

Konsertrapport: Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Sidsel Endresen & Jan Bang avsluttet Oslo Jazzfestival med lekenhet og dystopi.

Les mer på Bra Trommis

Konsertuka 30 med Bra Trommis

av Yordana Jakobsen, søndag 20. august 2017, kl. 14.53

Uka gir deg muligheten til å oppleve kjente og kjære navn som Bjørn Eidsvåg og Thomas Dybdahl, men også mindre etablerte perler som Miss Tati, Fieh, Hvitmalt Gjerde, Pappasaft og...

Les mer på Bra Trommis

Kathy Drar Til Haiti

av Simen Sjølie, lørdag 19. august 2017, kl. 17.56

Spilleliste 14/08/17: Høstsemesterets første sending besto av intervjuer med øya-aktuelle The Mystery Lights, Mac DeMarco og Thee Oh Sees, og selvfølgelig masse ny musikk!

Les mer på Bra Trommis

Sziget dag 1: Atmosfære, fest og jævla Chainsmokers

av Marit Johansen, mandag 14. august 2017, kl. 17.17

Szigetfestivalen har allerede pågått siden onsdag, men vi var der og tok tempen i går. Det var mildt sagt overveldende.

Les mer på Bra Trommis

Fakk Øya. Vi skal til den særs inkluderende Szigetfestivalen

av Marit Johansen, onsdag 09. august 2017, kl. 15.27

Samtidig som vanlige Oslo-folk lesker seg i deilig Øya-rus, er det noen som heller avslutter sommern sin i Øst-Europa på Sziget Festival (Sziget betyr faktisk “øya”, lol!).

Les mer på Bra Trommis

Studentnyheter

Sziget dag 2 og 3: Kronisk syk, mislykka oppdrag og cashless

fredag 01. september 2017, kl. 13.12 · av Marit Johansen for Bra Trommis

Om man drar til Budapest på partyfestival og unngår å sove det siste døgnet, står man i faresonen for å bli syk og sengeliggende i en uke og risikerer derfor å måtte utsette stemningsrapporter for din lokale studentradio til du er frisk igjen.

Vel.

Nå som jeg ligger på dødsleiet / syk for syttende(!) dag på rad har jeg endelig klart å samle tankene etter disse tre korte dog intensive dagene.

Sziget kaller seg selv “The Island of Freedom”, noe som absolutt rettferdiggjør det altinkluderende programmet. Dag to var jeg vitne til et skikkelig fakka show (jeg har aldri vært på sirkus + show som kan minne om sirkus, så imponeres veldig lett av litt for myke mennesker og kontrollerte flammer journ. anm.). Grunnen til disse bookingene som heller omhandler myke mennesker som slenger seg rundt med pinner og tau er definitivt noe som kan imponere enhver festivaldeltaker, full eller ei, og var egentlig et deilig avbrekk fra den intense musikken.

Mer sirkus på EDM-festivaler!


Steve Aoki. Et slags sirkus. Jeg syntes det var lol at han DJ-et med føttene, men det gjorde han visst da han spilte på Hove i 2007 også, så da er det ikke kult lengre. Rip.

På en måte var oppdraget mislykket. Jeg fikk ikke oppdaget noen ungarske band, MEN, jeg fikk oppleve en kjemperar festivalkultur bestående av gigantiske drinker, hard EDM og utrolig kontaktsøkende og harmløse folk. Mac DeMarco hadde urovekkende lite publikummere, men hva skal man forvente når Major Lazer spiller samtidig (?).

Hovedfokuset ligger nok uansett ikke på lineupen, men likevel stusser jeg over artistvalg som PJ Harvey og Jamie Cullum, når det åpenbart ser ut til at det er Chainsmokers, Major Lazer og (for meg ukjente) Dimitri Vegas & Like Mike som appellerer. I følge festivalgjengere som er her for tredje gang, er det sånn det har vært de årene de har vært her. Likevel var det kanskje ikke sånn før. Jeg søker info hos min alltids hjelpsomme lokale insider:


Da har vi fått oppklart noe av det.

Alt i alt har det vært overveldende, dritgøy og en god tur utenfor komfortsonen. Til slutt må jeg kort rante over mitt aller største irritasjonsmoment. CASHLESS. Eller Festipay, som det het på Sziget. Fungerer på akkurat samme måte som Cashless-kortene, MEN du har null mulighet til å få tilbake de resterende pengene med mindre du husker å levere inn kortet i slutten av festivalen. Da er du fakkd. Æsj, jeg hater de kortene, og egentlig ALLE cashless-systemer. På Øya betaler man med vanlig bankkort. Det går jo bra??? Jaja, jeg får trøste meg med at de 1100 HUF-ene tilsvarer 34 kroner. Men læll. Prinsippsak.

Uansett!

Stemmen er nok ødelagt, søvnmangelen er fortsatt stor, nesa er tett, samtidig som den renner, men helvete, det har vært gøy da, selv for en musikknerdete Bra Trommis. Over og ut.

Toppfoto + Steve Aoki-bildet: Rockstar Photographers

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed