Tekstbehandlingsprogrammet

Liveradio:

Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin. Vi behandler tekst fra øverst til nederst og liker skjeve perspektiver på gamle og nye bøker.

Vi er på lufta fra kl. 10:00 til 11:00 hver onsdag, og redaksjonen vår består av Stine Spjelkavik Hansen, Mari Nyberget, Johanne Furnes, Thea Sofie Eilertsen, Idunn Solheim Svarverud, Anna Karoline Gamme, Aina Louise C. Haukeland, Anette Briksdal og Ørjan Kjellevold Liland.

Kontakt oss via redaksjonsleder på st.ine@hotmail.com.

Radiotjenesten

Kontrastfylte sider

av Ingrid Serine Ås Hvidsten, torsdag 07. september 2017, kl. 20.46

Foto: Ingrid Pop Mari Tveita Stagrims første roman, og andre bok, er full av kontraster. _Det du leter etter finnes ikke her_, er en fortelling...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Sår og modig debutroman

av Idunn Svarverud, søndag 27. august 2017, kl. 18.04

Rita Palamalingam debuterer som romanforfatter denne høsten med romanen "La meg bli med deg". Hun er ikke redd for å ta for seg tunge temaer i sin første bok.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Menn som hater ulver

av Johanne Furnes, onsdag 31. mai 2017, kl. 09.34

Lars Lenths nyeste roman er en fortelling om mennesket mot naturen, og et dykk inn i Norges mørke ulvestrid. Lenth gjester Tekstbehandlingsprogrammet, og forteller om boka som gir en informativ,...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Når det fysiske blir et språk

av Johanne Furnes, onsdag 05. april 2017, kl. 13.07

Ida Hegazi Høyer er ute med sin første novellesamling. 'Historier om trøst' er en bokstavelig tittel. Boka inneholder tre historier, som alle handler om trøst. En desperat, og kanskje ikke...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Ny fantasybok med mørk tematikk

av Johanne Furnes, fredag 24. mars 2017, kl. 15.55

Forfatter Alexander H. Sandtorv debuterte skjønnlitterært med fantasyromanen ‘Profetien om Laura’ i mars. Han lot blandt annet skoleklasser være testlesere for boken.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Debuterer som forfatter etter ti år som redaktør

av Kristine Aas, lørdag 04. mars 2017, kl. 11.21

Therese Tungen debuterer med egen novellesamling etter ti år som forlagsredaktør. På lanseringsdagen, 1. mars, kom hun til Tekstbehandlingsprogrammet for å snakke om boka, og hva som er i tankene...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

From Iceland with love

av Johanne Furnes, onsdag 15. februar 2017, kl. 11.13

Mette Karlsviks nye roman «Varmá», er en islandhistorie i fugleperspektiv, og en kjærlighetserklæring til landet. Hun forteller oss blandt annet om elven som på mange måter formet boken, hennes særegne...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Vårens yngste debutant

av Johanne Furnes, onsdag 01. februar 2017, kl. 12.33

Nora Aschim gir ut sin første bok i en alder av atten år denne våren. Vi får blant annet høre om den mørke tematikken hun skriver om, og om hvor...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Studentnyheter

Topp 7 bøker jeg eier, men ikke har lest (hvorfor, løgner og hemmeligheter)

onsdag 30. august 2017, kl. 16.44 · av Stine Spjelkavik Hansen for Tekst­behandlings­programmet

Dette er egentlig ikke en toppliste, men forskning viser at lister er best med syv punker.

Det er så mye raskere gjort å kjøpe bøker enn å lese dem (og noen ganger til og med mer morsomt). Derfor har det hopet seg opp en del uleste bøker i hylla mi, selv om jeg har løyet om å ha lest minst én av dem opp til flere ganger.

To kill a mockingbird og Drep ikke en sangfugl av Harper Lee

Vel, det er åpenbart noe som har gått galt når jeg eier tre utgaver av en bok jeg aldri har lest. Jeg mistenker at jeg hadde den på pensum et år, men glemte det og kjøpte deg på nytt fordi det kanskje er en bok man bør ha lest.

Den norske versjonen husker jeg at jeg kjøpte på busstasjonen i den blå byen, Sortland (slutter aldri å være morsomt), fordi det var den eneste boka som ikke hadde omslagsbilde av en kvinne med ryggen vendt mot betrakteren.

Den virker så kjedelig, men kanskje jeg burde lese denne boka i år. Eller kvitte med meg minst én av dem.

Tyskerungen av Camilla Läckberg

På evigvarende bilferier som pre-teen leste jeg tonnevis av krim som foreldrene mine hadde med seg, fordi jeg allerede hadde lest mine egne bøker (snikskryt?). Jeg har knapt rørt krim siden, antar det skyldes overdose eller noe.

Uansett så aner jeg ikke hvordan denne boka har endt opp i hylla mi. Jeg vet med sikkerhet at jeg ikke har kjøpt den selv. Mangelen på ”god lesning”-stempel avslører også at det ikke er et leseeksemplar som har forvillet seg med meg hjem.

Hadde husket å få denne i gave (har nemlig en annen innbunden Läckberg-bok jeg fikk til min forrige bursdag – takk til den som kjenner meg så godt), jeg blir bare mer og mer forvirra av å tenke på det. Så jeg gir meg nå.

Kommer aldri til å lese denne.

Knausgårds Min kamp 4-6

Tre bøker i ett punkt. Jeg fikk hele min kamp fra min fantastiske mormor, men rakk bare lese 3 i før jeg hadde rota bort én av dem – tilfeldigvis nummer fire.

Kom aldri i gang igjen, men har ikke kommet meg til å lese resten. Likte de tre første, så venter spent på tid og energi til å lese resten.

Er så nysgjerrig på hvordan det går, overlever Karl Ove?! (no spoilers)

Veronica Mars – The ten thousand dollar tan line av Rob Thomas og Jennifer Graham

Det er vanvittig vanskelig å rangere tv-serier, men VM (ikke mesterskapet, selv om jeg liker sånne også) må være en av universets beste serier!!!!!

Filmen var ok. Bøkene har jeg ikke lest, men mistenker at den cooleste blondina ever er like vittig på papiret. I alle fall nesten.

Må lese.

Et helt halvt år av Jojo Moyes

Til min første bursdag i storbyen Oslo fikk jeg denne og en mummikopp av noen nye klassevenninner.

Jeg samler på mummikopper (helst ikke si det til noen, jeg skammer meg så fryktelig).

Kompani Orheim av Tore Renberg

Altså, dette er ganske flaut, men denne boka lyver jeg støtt om å ha lest. Jeg elsket Mannen som elsket Yngve. Elsket. Og har lest alle de andre bøkene om samme hovedperson, men jeg leste aldri om Jarle som ung.

Har sett filmen da, så det er jo noe. Usikker på hvorfor, men jeg kommer nok aldri til å lese om familien Orheim/Klepps strider.

Mensen

Grunnen til at jeg tar den med er at jeg liker mensen, så lenge det ikke har noe med meg å gjøre. Virker kul, men jeg er nok utenfor målgruppen. Til mitt forsvar kjøpte jeg den dessuten rett etter at jeg hadde fått lønn – og da kan jo hva som helst skje.

Leser den nok. Sender i alle fall snaps til alle guttene jeg kjenner av samtlige av tampongtegningene i den.

Rart at jeg er singel når jeg er så morsom.

Jeg har tatt alle bildene selv. Og her kommer et bonusbilde:

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed