Nettredaksjonen

Nettredaksjonen i Radio Nova jobber med å gi deg utfyllende stoff relatert til radioprogrammene våre. De vil publisere videosaker, artikler og fotoserier som gir deg som lytter muligheten til å få vite enda mer om det du nettopp har hørt på radio.

Bringing sexy back

av Bengt Carlson, tirsdag 29. august 2017, kl. 11.46

Politikerne samler flere stemmer i diskusjoner om innvandring, ulv og eldreomsorg, enn arkitektur- og byplanlegging. Men ser vi forbi spørsmålet om norske verdier, blir premissene for individets hverdag styrt av...

Les mer på Nettredaksjonen

Unge Ferrari om tankebry rundt artistnavnet

av Mathea Reine-Nilsen, søndag 20. august 2017, kl. 01.53

Unge Ferrari forteller om navn, fremtidige prosjekter og mye mer i Øya-praten vår.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Selve finalen

av Kathinka Wang, søndag 13. august 2017, kl. 11.48

Lørdagen betyr dessverre (eller heldigvis?) den siste dagen av Øya. Dagen bød på syke show, gamle menn og en baby.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Tårer og tilbud

av Kathinka Wang, lørdag 12. august 2017, kl. 13.39

Fredagen bød på usedvanlig gode konserter og mye svette folk.

Les mer på Nettredaksjonen

Øyamat: Elgbab

av Markus Uttisrud, fredag 11. august 2017, kl. 17.38

Da jeg fant ut at jeg skulle anmelde mat på Øyafestivalen, så jeg for meg å måtte betale 150 kr for en bakt potet som jeg bare kom til å...

Les mer på Nettredaksjonen

Øyafestivalen: Like tilgjengelig for alle?

av Mathea Reine-Nilsen, fredag 11. august 2017, kl. 15.09

Hvordan er det å ferdes rundt på Øya med krykker? Vi har testet fremkommeligheten på sommerens store høydepunkt for tusenvis av Osloborgere.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Spinnville tilstander

av Kathinka Wang, fredag 11. august 2017, kl. 12.10

Torsdagen på Øya bød på lykkeligere mennesker og noen overraskelser.

Les mer på Nettredaksjonen

Øya dag for dag - Pistoler og gjørme

av Kathinka Wang, torsdag 10. august 2017, kl. 12.01

Endelig er årets riktigste festival tilbake - og vi VET at du har gledet deg. Her får du onsdagens største ups and downs.

Les mer på Nettredaksjonen

Studentnyheter

Øya og den vanskelige kunsten (å finne frem til)

fredag 11. august 2017, kl. 17.36 · av Sunneva Elvarsdottir for Nettredaksjonen

Øya byr i år på kunstopplevelser i form av alt fra volvekraft til container-kino

Det er veldig kult at Øyafestivalen de siste årene har satset på å inkludere kunst som en del av den totale festivalopplevelsen. Fokuset ligger her på verk som diskuterer festivalkulturen eller samfunnet for øvrig, og disse kan oppleves på ulike steder rundt omkring på området. Det er, om du finner dem, så klart. Undertegnede (blant flere journalister, ble jeg opplyst om), hadde nemlig store utfordringer med å oppsøke de ulike installasjonene som det var annonsert om. Dette hadde flere årsaker, fant jeg ut, først og fremst manglende merking på festivalkartet, og at de som arbeider på festivalen (som for øvrig var veldig hyggelige!!) ikke hadde opplysninger om dette heller, ikke en gang i infoboden.

At noen av installasjonene var stasjonert i relativt anonymt utseende containere, som det tross alt står ganske mange av ellers på festivalområdet, kan nok også forklare hvorfor de ikke er så lette å få øye på. Den gjengse festivalgjenger med tett program og mye å få med seg, vil nok derfor ha vanskelig med å få med seg kunstopplevelsene – tror jeg, dessverre.

Men! Holder du øynene åpne kan det hende du ramler inn i et velfortjent avbrekk fra det øvrige festivalkjøret, og får muligheten til å fylle på ytterligere lagre i din kulturelle innhøstingshelg. Øya har i år invitert seks kunstnere til å presentere sine verk, og blant dem finner vi performance-gruppa Valhalls døtre, som torsdag til lørdag kl. 20 vil annonsere opptredenene sine på ukjente lokasjoner på festivalområdet. Er du på rett sted til rett tid, kan du altså få se disse mystiske døtrenes volvekraft i aksjon der de maner frem varsler om nært forestående ulykker som vil kunne ramme oss alle…


Skikkelig old school nordisk noir, dette altså.

Knut Åsdams kortfilm, Egress, er en tankevekkende og poetisk refleksjon rundt den norske oljenasjonens kollektive mentalitet og hvordan en samtid av sosial og økonomisk uro preger dette. Bare så du ikke glemmer at selvrealiseringen du får gjort på festival tross alt bare er en illusjon av produktivitet som kun en stakket stund kan distrahere bort fra livets underliggende generelle meningsløshet. Den kan ses inni en container ombygget til kino ved matområdet, hvor man etterpå kan sette seg ned med en matbit og kontemplere over Berlin-baserte Michael Johanssons muterte festivalbenk, Some Assembly Required – Picnic.

Litt av hvert for den årvåkne kunstelsker, med andre ord!


Det ble mørkt før jeg rakk å foreviggjøre “Picnic”

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Atom-feed